« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Szakmák éjszakája
2018. április 13.

 

Fényképek

 

Programok

"Tinódi Turizmus Próba"- Játék, rejtvény, szókereső, teszt és kirakó
A "Tinódi Turizmus Próba" termében a szakmák éjszakájára érkezők játékos formában tehetik próbára logikai gondolkodásukat, vizuális és asszociációs képességüket, megmutathatják kreativitásukat 5 különböző, Magyarországgal kapcsolatos feladat során.
Ismerd meg Magyarország nemzeti értékeit! – Hungarikumok, világörökségek
Diákok színes előadásai világörökségi helyszíneinkről, hungarikumokról, valamint a számukra szervezett szakmai kirándulásokon szerzett élményekről. Az előadásokhoz kapcsolódóan kvízfeladatok megoldása.


Cukrász kézműves műhely – Kézműves eszközökkel marcipánfigurák készítése
Marcipánfigurák készítése. Igazi ínyencségnek számítottak évszázadokon át, és ma is jobbára ünnepi alkalmak során kerülnek terítékre a marcipánból készült finomságok. Megjelenik bonbonként, pohárkrémekben, süteményekbe töltve vagy azok bevonataként, marcipánburgonya vagy figura formájában.
SárVÁRi vendéglátás a Tinódiban! – Bepillantás az éttermek világába
Diákjaink és tanáraink segítségével csoki fondü készítése saját kezűleg az étteremben. Készítsd el és kóstold meg ezt a gyümölcsös-csokis finomságot, amely ma már összejövetelek, partik fénypontját jelenti!
Hogyan terítsük meg egy ünnepi alkalomra a vendégváró asztalunkat? - Tanulóink bemutatják az érdeklődőknek, hogy milyen díszterítéseket ajánlanak különleges alkalmakra és rendezvényekre.
Tudod-e mire használható? - Eszköz felismerési versenyek.

Nálunk megfőzheted a jövőd! – Próbáld ki magad a konyhában!
Érdekel a sütés-főzés? Itt az alkalom, hogy kipróbáld! Süthetsz palacsintát, kedvedre töltheted, tálalhatod. Készíts szendvicsfalatkákat, díszíts aprósüteményeket! Természetesen, amit elkészítettél, el is fogyaszthatod!
Koktélparti – Készítsd el saját alkoholmentes koktélodat!
Tanulóink és tanáraink segítségével az érdeklődők elmerülhetnek a koktélkészítés rejtelmeiben, elkészíthetik és elfogyaszthatják saját koktéljaikat. Közben megismerkedhetnek az eszközökkel és azok használatával.
Tervezd meg saját éttermed, szállodád reklámeszközeit!
Szeretsz számítógéppel dolgozni? Szeretnéd kipróbálni a kreativitásod? Légy a saját marketingesed! Gyere el hozzánk és készítsd el elképzelt vállalkozásod menükártyáját, itallapját, étlapját, szórólapját, saját névjegykártyád!
Fő a biztonság! Tudod-e mit kell tenni vészhelyzetben?
Megtudhatod, hogy működik a 112, az egységes európai segélyhívószám, amely rendelkezésre áll és ingyenesen hívható mind vezetékes, mind mobiltelefonról bárhol az Európai Unióban, sőt szinte az egész kontinensen.
A képzési kínálat bemutatása, segítség a pályaválasztáshoz
Igazgatói tájékoztató a tagiskola képzési kínálatáról. A szakgimnáziumi és a szakközépiskolai képzési forma sajátosságainak bemutatása. A továbbtanulási lehetőségek ismertetése. Diáknapi, illetve tájékoztató filmek vetítése.