« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Szakmák éjszakája
2017. április 21. 18.00-22.00

Program

18.00 - Medvegy Antal díszterem

Turisztikai attrakciók Sárváron

Máhr Tivadar:  Jövőkép Sárvárról

 

Sárvár város alpolgármesterének vetítettképes előadása a város gazdasági és idegenforgalmi helyzetéről statisztikai adatokkal, grafikonokkal, összehasonlító elemzésekkel. Imázsfilmek bemutatása, a városmarketing tevékenységek tervezése. Jövőkép, a tudatos fejlesztések előkészítése.

 

 

18.30 - Medvegy Antal díszterem

Idegenforgalmi attrakciók Magyagyarországon - Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Dél-Dunántúl Turisztikai Régiók látnivalói

Gróf Benjámin, Szakos Márk, Salamon Petra 13.T osztályos tanulók

 

Intézményünk 13. évfolyamos turisztikai szervező, értékesítő tanulói prezentáció felhasználásával bemutatják Magyarország  következő régióit: Észak-Magyarország, Tisza-tó, Észak-Alföld. Az érdeklődők megismerhetik a régió legjelentősebb látnivalóit.

 

 

19.00 - Medvegy Antal díszterem

Idegenforgalmi attrakciók Magyagyarországon - Balaton, Tisza-tó, Budapest-Közép-Dunavidék Turisztikai Régiók látnivalói

Németh Martina, Hannos Dóra, Cseh Christopher 13.T osztályos tanulók

 

Intézményünk 13. évfolyamos turisztikai szervező, értékesítő tanulói prezentáció felhasználásával bemutatják Magyarország  következő régióit: Dél-Alföld, Budapest-Közép-Dunavidék, Közép-Dunántúl. Az érdeklődők megismerhetik a régió legjelentősebb látnivalóit.

 

 

19.30 - Medvegy Antal díszterem

Idegenforgalmi attrakciók Magyagyarországon - Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld Turisztikai Régiók látnivalói

Szűcs Dominika, Zábó Barbara, Simon Jennifer 13.T osztályos tanulók

 

Intézményünk 13. évfolyamos turisztikai szervező, értékesítő tanulói prezentáció felhasználásával bemutatják Magyarország  következő régióit: Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl és Balaton. Az érdeklődők megismerhetik a régió legjelentősebb látnivalóit.

 

 

20.00 - Medvegy Antal díszterem

Üzletembereknek ajánljuk: exkluzív kezelések és masszázsok gyógyfürdőinkben

Utazás & Turizmus tantárgyat tanuló diákok

 

Utazás és turizmus fakultáció versenyzőinek prezentációja a sárvári gyógy- és wellnessfürdő kínálatáról, a szolgáltatások bemutatása, szegmentációja, az exkluzív kezelések, masszázsok jellemzése, csoportosítása.

 

 

20.30 - Medvegy Antal díszterem

Turisztikai attrakciók külföldön - Brazília hátizsákkal

Vígh Viktor

 

Földrajz szakos kolléga élménybeszámolója Brazíliában tett utazásáról. Bemutatja Brazília földrajzi sajátosságait, érdekességeket mesél az ország kultúrájáról, a helyi szokásokról, a magyar hátizsákos turista tapasztalatairól.

 

 

18.00-tól folyamatosan - Tanétterem

Díszterítés és szalvétahajtogatás - Hogyan készítsünk ünnepi asztalt?

Némethyné Dobos Enikő

 

Jelenlegi és jövőbeli szakembereink (tanárok és diákok) bemutatják az érdeklődőknek, hogy milyen díszterítéseket ajánlanak különleges alkalmakra és rendezvényekre. Meg lehet tanulni különböző szalvétahajtogatási módszereket.

 

 

18.00-tól folyamatosan - Tankonyha

Szendvicsfalatkák és gyümölcssaláták készítése és kóstolása

Penczné Péter Éva

 

Szakszerű irányítással készíthetünk különböző alapanyagokból szendvicsfalatkákat. Gyűjthetünk ötleteket, kiélhetjük kreativitásunkat, diszíthetjük kedvünk szerint! Ízletes, látványos, egészséges gyümölcssaláták összeállítása, kóstolása.

 

 

18.00-tól folyamatosan - 15. tanterem

Az iskolai büfé a diákok szolgálatában - termékkóstolás, igényfelmérés

Horváth Gábor

 

Tájékoztató a kialakítás alatt álló új büfé adta lehetőségekről. Dizájnötletek begyűjtése, a termékkínálathoz véleménykérés. Elégedettségmérés kérdőívek segítségével. Kóstolással egybekötött termékbemutató.

 

 

18.00-tól folyamatosan - 14. tanterem

“A bor vidámmá hangol, gondolataidat feledteti, a tea élessé teszi szellemedet”(kínai közmondás)

Vargáné Horváth Judit

 

A program célja a teafogyasztás népszerűsítése, hiszen a tea az egyik legcsodálatosabb és legegészségesebb ital. Kóstolható fekete, fekete ízesített, zöld, zöld ízesített tea, de a fehér, sárga teafélék változatait, az afrikai rooibush illatát és ízét is élvezhetik a látogatók. A Dél-amerikai mate-val és a lapachoval is találkozhatnak. Bemutatunk gyümölcskeverékeket is.

 

 

18.00-tól folyamatosan - Tankonyha

Cukrász kézműves műhely -  Kézműves eszközökkel desszertek és marcipánfigurák készítése

Dugmanits Ádám

 

Marcipánfigurák készítése. Igazi ínyencségnek számítottak évszázadokon át, és ma is jobbára ünnepi alkalmak során kerülnek terítékre a marcipánból készült finomságok. Megjelenik bonbonként, pohárkrémekben, süteményekbe töltve vagy azok bevonataként, marcipánburgonya vagy figura formájában.

 

 

18.00-tól folyamatosan - 11. tanterem

Gasztronómiai folyamatokról és különlegességekről szóló filmek vetítése

Németh András

 

Digitális tábla segítségével az interneten elérhető és a szakma elsajátítását segítő filmek vetítése. BOCUSE d’OR DÖNTŐ, 2017 – A 2017. január 24-25. között Lyonban megrendezett szakács világversenyról szóló összefoglaló film megtekintése.