« 2024. március »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Egy újabb sikeres tinódis diák: Kucsera Melitta

Kucsera Melitta 9.A osztályos tanulóNehéz elfogultság nélkül írni a magyartanárnak egy olyan diákról, akivel sok időt tölt együtt a versenyekre történő készülés és utazások során. A kedves, mosolygós és szerény 9.A osztályos leány, Kucsera Melitta az eltelt 8 hónap alatt a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola tanulójaként több tantárgy megyei fordulóján sikeresen szerepelt.

A Kenguru Angol Nyelvi és Országismereti Versenyen Melitta megyei 2. helyen végzett a 4. kategóriában. A középiskolák 9-10. évfolyamos tanulói számára meghirdetett megyei angol verseny 2. fordulójába jutott Pre-Intermediate kategóriában. Felkészítő tanára: Sárvári Anita

A József Attila X. országos vers-, énekelt vers és prózamondó verseny megyei fordulóján 3. helyezést ért el legfiatalabb versenyzőként. Januárban a magyar kultúra napján Körmenden a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban megrendezésre kerülő előadóművészi versenyen, melyet Weöres Sándor születésének 100. évfordulója kapcsán hirdettek, ünnepi beszédet kellett készíteni és előadni. Ezen a megmérettetésen Melitta 2. helyet szerzett. Márciusban pedig 19. alkalommal rendezték meg Vas megye középiskolás korosztálya számára a Weöres Sándorról elnevezett vers-és prózamondó versenyt, melyről 1. helyezéssel térhetett haza. Felkészítő tanára: Nagy Péterné.

Melitta jó csapatjátékos is. Számára a sport nemcsak a testi erőnlét növelését jelenti, hanem megtanítja őt saját korlátainak leküzdésére, a közösségért való küzdelemre. Ősszel a Tinódi Atlétika Kupa Pünkösthy Huba Emlékversenyen Melitta 3. helyezést ért el több számban is: magasugrásban, 800 m futásban és 3×400 m-es váltófutásban. Felkészítő tanára: Csikós Györgyné. A leány kézilabda diákolimpián a VI. korcsoportban csapatával 3. helyezést értek el. A középiskolások számára rendezett kézilabda kupán szintén harmadikak lettek a kézilabdás lányok, közöttük Melittával. Felkészítő tanáruk: Kertész Csilla.

Melitta kitűnő tanuló, az osztályban is sokat tevékenykedik, részt vesz szavalataival iskolai és városi rendezvényeken. Nemrég még jogász szeretett volna lenni, de a változó világ rá is hatással van, így most gazdasági és kommunikációs irányban képzeli el a jövőjét. Küzdelmeihez és tervei megvalósításához erőt, sok igaz barátot, kitartást kívánok!

Nagy Péterné
magyartanár

 

 

A jövő tizenöt éves ígérete: van Waarden Franciska

van Waarden Franciska 9.B osztályos tanuló

Ismét van a sárvári Tinódi Gimnáziumnak olyan diákja, akire büszkék lehetünk. Franciska iskolánk 9.B osztályos tanulója, s az itt töltött hat hónap alatt már szép eredményeket ért el. Ismerkedjünk meg vele közelebbről!

Az általános iskola 7. osztályában első helyezett volt az országos német nyelvi tanulmányi versenyen, s ezt a kiváló eredményt a gimnazisták között is megismételte: a Kenguru Nyelvi és Országismereti Versenyen országos első helyezést ért el németből (felkészítő tanár: Berkovits Rita) és országos 12., megyei 1. lett angol nyelvből.

Ez utóbbi tantárgyból, – bár csak ettől az évtől tanulja iskolai keretek között – a Megyei Angol Nyelvi Verseny Elementary kategóriájában második lett. Felkészítő tanár: Sárvári Anita.

A magyar nyelvi versenyek közt az Implom József helyesírási verseny iskolai fordulóját megnyerve jutott a megyei döntőbe, ahol elsősként 5. helyezést ért el, míg az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati versenyen a megyei 7. helyet szerezte meg. Felkészítő tanár: Simonné Keszei Anita.

Franciska második anyanyelve a holland; a társalgáson kívül sokat olvas, filmeket néz „apanyelvén”. Kedvenc tantárgya a történelem, nyelvtan, földrajz, emellett zumbázik és zenét hallgat szabadidejében. Szeretne megtanulni norvégul és oroszul. Érdekli a politika, ezért továbbtanulási tervei között megjelenik a politológia, a nemzetközi tanulmányok és a tanári hivatás is.

A magyar mellett a holland, a német és az angol nyelv magas fokú ismerete tizenöt évesen, a kitűnő bizonyítvány ígérete mind azt sejtetik, hogy a jövőben is hallhatunk még Franciska eredményeiről, melyek a Tinódi Gimnázium jó hírét is öregbítik.

Simonné Keszei Anita
szaktanár