« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
A GTTP turisztikai verseny Egerben

2019. október 20–22. között Egerbe utaztunk a GTTP Research Award versenyre az Utazás és turizmus fakultációsokkal. Az idén az eseményturizmus volt a téma. Két csapattal, két projekttel készültünk a megmérettetésre. Az egyik csapatunk egy teljesen új fesztiválötlettel, a Mindenki fesztiváljával rukkolt elő, míg a másik team két gasztrofesztivált hasonlított össze (Nádasdy ételmustra és Gourmet fesztivál) fenntarthatósági szempontok alapján.

A versenyt a Hotel Koronában rendezték meg, ahol hat csapattal mérhettük össze erőnket. A nagyon színvonalas versenyen a tanulók többféle eseményt dolgoztak fel a zenei fesztiváloktól egészen a történelmi rendezvényeken át a Magyarországon virágkorukat élő gasztrofesztiválokig.  A prezentációkat kedden délelőtt adták elő a csapatok. Délután egy közös élménymegbeszélés után a zsűri kihirdette az eredményt. Idén a kiskőrösi U&T-os csapat nyerte meg a lehetőséget, hogy projektjüket angolul előadhassák Nizzában a nemzetközi tanár- és diáktalálkozón. Bár most nem mi nyertünk, rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk. Íme, egy kis ”élményleltár” a diákok véleményeiből:

Milkovics Rebeka:

– Nekem legjobban az tetszett, hogy a csapatunk ennyire összekovácsolódott.

Herbáth Száva:

– Bár nem mi nyertünk, örülök, hogy összemérhettük más csapatokkal a tudásunkat. Sokat tanultunk belőle.

Tóth Barnabás:

– Örülök, hogy ennek a versenynek a részese lehettem. Új embereket ismertem meg, és szakmailag nagyon fontos dolgokat tanultam a projektírástól a csapatmunkán át a prezentációk előadásáig. Nagyon jó ez a program!

Gosztonyi Vivien, Bokor Viktória:

– Nekünk az tetszett a legjobban a versenyben, hogy sok előadástípust hallgathattunk meg, és segítséget is kaptunk ahhoz, hogy hogyan készítsünk, illetve készüljünk egy prezentációval.

Bogdán Cintia:

– Örülök, hogy az ország más részeiről is megismerhettem embereket. Nagyon érdekes volt számomra az, hogy megtapasztaltam, egy témát hányféle módon lehet feldolgozni.

Sárvár, 2019. 10. 30.

Vígh Viktor
az Utazás és turizmus fakultáció tanára