« 2024. március »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Az ÖDBK rovata
ÖDBK találkozó

Az idei évben először került sor az Öregdiákok Találkozójának két csoportban történő megrendezésére. A délelőtti találkozón az 55 éve érettségizett diákoktól kezdve a 30 éve maturált diákok vettek részt. A délutáni találkozó a fiatalok összejövetele volt. Itt a 25 éve érettségizett diákoktól kezdve a legfiatalabbak jöttek vissza egykori iskolájukba. Május második szombatjának időjárása nem fogadta kegyeibe az alma materbe visszatérő diákokat. Hideg, esős, borongós volt az emlékezés délelőttje. Emiatt a 37 jubiláns osztály, akik teljesen betöltötték az iskola épületét, a közös ünneplésre az iskola tornacsarnokába szorult, melyet azonban a viszontlátás öröme töltött meg.

A hagyományoknak megfelelően az ÖDBK titkára köszöntötte az egybegyűlteket. Hevér Mihályné igazgató számolt be az iskola jelenéről.

Az ünneplés megható pillanata, amikor a mostani gimnazisták a Tinódi-induló dallamai mellett feltűzik az ötven évvel ezelőtt érettségizett diákoknak a Tinódi-jelvényt s átadják az emléklapot.

Az ÖDBK ebben az évben is nagyra értékelte azokat a végzős diákokat, akik iskolánk közösségi életében és tanulmányi munkájában voltak kiemelkedők. Így Hindi Fatima 13.A, Fülöp Csilla Iringó és Dávid Ádám 12.B osztályos tanulók kapták meg az idén az öregdiákok elismerését.

A megemlékezés a Kopjafa előtt fejeződött be, ahol egy percre megállva elhunyt diáktársainkra és tanárainkra gondoltunk.

Az ünnepet Szalai Máté 9. B osztályos tanuló szavalata emelte.

Ezúton szeretném megköszönni a fellépőknek, a segítő 12.C osztályos tanulóknak - négy éven át tartó, a mostoha körülmények között is - példaértékű munkájukat.

Külön kiemelném az idei évben önkéntes munkával bekapcsolódó 9.B-sek támogató munkáját.

van Waardenné Csete Ildikó
az ÖDBK-titkára