« 2024. március »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
ÖDBK találkozó 2022. május

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Öregdiákok Baráti Köre minden évben díjban részesíti az arra érdemes végzősöket. A díjat kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkájáért Hajdu Sarolta 12.A, Király Panka 12.B, Böröndi Barbara 12.C és Gróf Alexandra 5/13. osztályos tanulók kapják.

Hajdu Sarolta példamutató magatartással és szorgalommal, jeles tanulmányi eredménnyel zárta gimnáziumi tanulmányait. Felsőfokú C típusú nyelvvizsgával rendelkezik angol nyelvből. Érdeklődése főként a biológia tantárgyra irányul. A 2018/19-es tanévben a Kitaibel Pál biológia versenyen megyei 6. helyezett lett. OKTV dolgozata a 11. és 12. évfolyamon is továbbküldhető volt a 2. fordulóba. Érdeklődik a fényképezés iránt, természetfotóival díjazott lett 2019-ben a Víz világnapja alkalmából rendezett fotópályázaton. Tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem biológus szakán szeretné folytatni.

Király Panka jeles tanulmányi eredménye mellett felsőfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik angol nyelvből.

A Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen az országos 7. helyezett csapat tagja. A Bábeli zűrzavar angol nyelvi projektversenyen a 2. helyezett csapat tagja.

A XIII. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián Víz és környezet szekcióban 3. helyezést ért el, valamint megkapta a legjobb előadónak járó Előadói díjat is. A „Tiéd a Szó-Tár” nyelvi verseny regionális döntőjének győztes, és ezzel a döntőbe jutott csapat tagja. 6. helyezést ért el a Pázmány Bölcs-ÉSZ Tanulmányi Verseny Nemzetközi Tanulmányok szekciójának döntőjében.

Rendszeresen részt vett a Tinódi Atlétikai Kupán, kiváló sporteredményekkel büszkélkedhet.

Panka a Diákönkormányzat elnökeként az iskola közösségi életben fontos szerepet vállalt. A nagykövet iskola junior nagyköveteként aktívan részt vett a programhoz kapcsolódó konferenciákon, vitaversenyeken, vetélkedőkön. Fiataloknak szervezett EU-s konferenciák résztvevője volt Salzburgban és Münchenben.

A Budapesti Corvinus Egyetem International Relations tanszékének hallgatója lesz jövő tanévtől.

Az Öregdiákok Baráti Köre a technikumi tanulók közül is jutalmaz két diákot.

Böröndi Barbara az érettségiző technikumi osztály minden évben kitűnő tanulmányi eredményt elért tanulója. Megbízható, lelkiismeretes, segítőkész személyiség, az osztályközösség és a diákönkormányzat aktív tagja. Mindig törekszik a tökéletességre, a maximális teljesítmény elérésére. A szállodai recepciós szakmai vizsgán 100%-os jeles érdemjegyet szerzett. Angol nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Tanulmányi versenyeken sikerrel képviselte az iskolát, matematikából és szakmai tantárgyakból kiemelkedő. A Hotel Ensana-ban (a Danubiusban) volt gyakorlaton, munkájával mindig meg voltak elégedve. Egyetemen szeretne továbbtanulni, de előtte a technikumi évfolyamon iskolánkban marad.

Gróf Alexandra mind az öt tanévben kitűnő tanulmányi eredményt ért el, emellett igazi közösségi ember, kedves, intelligens, segítőkész diák. Mindkét tanult idegen nyelvből kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Német nyelvből a középfokú nyelvvizsga mellett tanulmányi versenyeken is sikeres volt, angol nyelvből a kiváló eredménnyel letett emeltszintű érettségi vizsgával szerezte meg a nyelvvizsgabizonyítványt is. Már rendelkezik szállodai recepciós mellékszakképesítéssel kitűnő eredménnyel, a turisztikai szervező, értékesítő végzettség megszerzéséhez a gyakorlati és a szóbeli megmérettetés van hátra, az írásbeli vizsgán a legjobb dolgozatot írta. Szakmai gyakorlatát a Bassiana Hotelben illetve a Sárvári Fürdőn teljesítette, ahol rengeteg új tapasztalatot szerzett, bővítette a tudását a turizmus világában. Tanulmányait az ELTE Gazdálkodástudományi Karának kereskedelem és marketing szakán szeretné folytatni.

 

A legkiválóbb végzős diákunk iskolánk egykori igazgatójának a nevét viselő Medvegy Antal díjat kapja. Az elmúlt tanév végén a nevelőtestület Gulyás Ferenc 12.A osztályos tanulót találta érdemesnek a díjra.

Feri a középiskolás évek alatt szép eredményeket ért el mind a sport, mind a reáltárgyak területén. A gimnáziumi tanéveket kitűnő tanulmányi eredménnyel fejezte be, az osztályközösség aktív tagja volt. Középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik angol nyelvből. A kémia, matematika és fizika tantárgyakból rendezett versenyeken kimagasló eredményeket ért el. Kiváló sportoló, karate-versenyek eredményes résztvevője, országos 3. helyezéssel büszkélkedhet. Tanulmányait a Pannon Egyetem vegyészmérnöki karán folytatja. Ő kapja a Tóth pedagógus házaspár tiszteletére alapított díjat is.

Egykori diákunk köszönetnyilvánítása

Középiskolai tanulmányainkat az elsőtől a harmadik osztályig a Répcelaki Gimnáziumban végeztük. Mivel akkoriban a "kis gimnáziumok" megszűntek, a negyedik osztályt az 1971/1972-es tanévben, az érettségi évében a Sárvári Tinódi Gimnáziumban fejezhettük be. 50 éves osztálytalálkozónk alkalmával hálával és köszönettel emlékezünk vissza Medvegy Antal akkori igazgatóra, a tantestületre és egykori tanárainkra. Valamennyien szívükön viselték egyedi helyzetünket, így egyben maradhattunk IV. E osztályként. Mindannyian sikeresen leérettségizhettünk és tovább is tanulhattunk.

Szomorúan emlékezünk meg elhunyt tanárainkról: Dr. Aradi Péterről, Pünkösty Hubáról, Bodó Béláról, Csontos Miklósról. Szomorúan emlékezünk Horváth József elhunyt tanárunkra, aki a Répcelaki Gimnázium 3. osztályában tanított nekünk oroszt úgy, hogy Sárvárról járt ki hozzánk. (Személy szerint én nagyon kedveltem, orosztanár is lettem.)

Szeretettel köszöntjük Dr. Dobozy Imre tanár urat, történelemtanárunkat és feleségét, Györgyi nénit, aki  az orosz nyelvet oktatta nekünk az utolsó évben. Békés nyugdíjas éveket és jó egészséget kívánunk nekik!

A hétvégén tartjuk 50 éves érettségi találkozónkat. Ez alkalomból sikeres és eredményekben gazdag tanévet kívánok a jelenlegi tantestület minden tanárának, dolgozójának és diákjának!

 

Eőri Tamásné Boros Katalin

Répcelak, 2022. szeptember 18.

Szomorúan emlékezünk meg elhunyt tanárainkról: ( kérem felsorolni ) .