« 2024. március »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Reál munkaközösség

Matematika eredmények

Bolyai megyei matematika verseny eredménye

A Bolyai Megyei Matematika Versenyen a 12. évfolyamos kategóriában a tantárgyat 5 órában tanuló diákok között a legjobb dolgozatot Biczó Tamás 12. B osztályos tanuló írta. Ezzel az eredménnyel Vas megye összes 12. évfolyamos versenyzője között a 10. helyezést érte el. (Felkészítő tanár: Hevér Mihály) A 10. évfolyamos kategóriában a tantárgyat 3 órában tanuló diákok között Smidéliusz Márk 10. B osztályos tanuló a 6. legjobb dolgozatot írta. Ezzel az eredménnyel Vas megye összes 10. évfolyamos versenyzője között a 7. helyezést érte el. (Felkészítő tanár: Hevér Mihály) A 9. évfolyamos kategóriában a tantárgyat 3 órában tanuló diákok között Kazmar Tamás 9. A osztályos tanuló a 14. legjobb dolgozatot írta. (Felkészítő tanár: Dr. Piros Lászlóné)

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny eredménye

A 9. évfolyamon iskolánkból a legeredményesebb Bokányi Balázs 9.A osztályos tanuló lett, aki kategóriájában megyei első helyen végzett. (Felkészítő tanár: Lőke Dóra) 10. évfolyamon Ruzsa Norbert, Gyürü Patrik és Rövid Gergő 10.A osztályos tanulók megyei 1-3. helyezést szereztek. (Felkészítő tanár: Hevér Mihály) 11. évfolyamon Borovics Bálint, László Szilvia és Hajba István 11.B osztályos tanulók szintén a legjobbak voltak a megyében kategóriájukban. (Felkészítő tanár: Lőke Dóra) 12. évfolyamon iskolánkból a legeredményesebb Ördögh Dániel lett, 2. helyen végzett Tóth Dániel és 3. lett Biczó Tamás. Mindannyian a 12.B osztály tanulói. (Felkészítő tanár: Hevér Mihály)

SZErethető MAtematika megyei csapatverseny

Ezt a versenyt, melyet kilencedikes és tízedikes szakközépiskolások (és szakiskolások) részére hirdettek meg, idén rendezték meg  első alkalommal Szentgotthárdon a III. Béla Szakképző Iskola és Kollégiuma szervezésében. Iskolánkat három tanuló képviselte: Horváth Krisztina és Óvári Cintia a 10. D osztályból, valamint Nagy Réka a 9. C osztályból. (Felkészítő tanáruk: Gacs Miklós)

Fizika eredmények

Eötvös Loránd megyei középiskolai fizikaverseny

Az Eötvös Loránd megyei középiskolai fizikaversenyen a 11. évfolyamos gimnazisták között Hajas Bálint 11.B osztályos tanuló 6. lett. (Felkészítő tanár: Gacs Miklós)

Biológia eredmények

Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia

A Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferenciát kilencedik alkalommal rendezték meg idén Veszprémben a Pannon Egyetem Mérnöki Karán. Poós Tamás 10.D osztályos tanuló kutatómunkája bemutatásával második helyezést ért el a természetvédelem szekcióban. A diákoknak 10 perces előadást kellett tartaniuk, majd 5 percben a felmerülő kérdésekre kellett válaszolniuk. A kétnapos versenyen nagyon sok színvonalas előadást hallottunk. A zsűri a következő szempontok szerint értékelte az előadásokat: a téma bemutatása, saját vizsgálat, előadói stílus, vitakészség. Az előadásra és a kutatómunka előzőleg beadott összefoglalójára kapott pontok alapján alakult ki a végső sorrend.

Tamás a tavaly tavasszal elkezdett biodiverzitás-monitorozást folytatta a lakóhelye, Sitke közelében található tanúhegyen, a  Hercseg-hegyen. Felmérte a védett növények állományát a hegyen található két természetközeli gyepen és a gyeppel érintkező bokorerdőben. A védett növényeket felkutatta, majd tőszámlálást végzett. Ezzel párhuzamosan GPS készülék segítségével EOV koordinátákkal ponttérképet készített.

Vizsgálatai eredményeit az Őrségi Nemzeti Parknak kívánjuk eljuttatni. Tamás egy felmérést végzett, a természetvédelmi szervek pedig a biológiai sokféleségről gyűjtött adatok alapján természetvédelmi intézkedést hozhatnak.

A verseny kellemes légköre, a sikerélmény és az értékes jutalom emlékezetessé tette a Pannon Egyetemen eltöltött két napot.

Bognár Nóra
szaktanár