« 2024. március »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Danubius Tanulóverseny

Horváth Patrik 13. vendéglős tanuló

Horváth Patrik emléklapja

 

A Danubius Tanulóverseny országos döntőjén Horváth Patrik 13. vendéglős tanuló a pincérek versenyében 7. helyezett lett és különdíjban részesült az élőmunka kategóriában.

Felkészítő tanárok: Lőke István, Nagy Zoltán, Strén Tibor

 

Különdíj a Danubius Tanulóversenyen

Gyakorlati helyem, a büki Danubius Hotel kezdeményezésére február 24-26. között egy évente megrendezésre kerülő országos szakmai versenyen vettem részt, mely tulajdonképpen egy erőpróba a Danubius szállodák végzős tanulói között.

Első évesként, félév felkészülési idő után nem nagy reményekkel vágtam neki a versenynek, de gondoltam, hogy jó próba lesz, hogy meglássam, milyen szinten állok szakmailag és milyen irányban kell fejlődnöm a jövőben.

A fővárosi Best Western Grand Hotel Hungáriában zajlott a verseny, mely külön gyakorlati és elméleti részből állt. Az első feladat egy komplett menüsor írása volt meghatározott alkalomra és évszakra, majd a leírt étel- és italsornak megfelelően kellett 3 főre megteríteni egy asztalt. Ezt követte az úgynevezett élőmunka, melynek során a szakácsversenyzők által készített ételeket kellett a vendégeknek felszolgálni, mellé pedig italokat ajánlani. Végül az elméleti rész következett, ami az érettségi vizsgához hasonlóan zajlott. Az előre megadott tételek közül húztunk egyet, majd a felkészülési idő után szóbeli felelettel bizonyítottuk, hogy mennyire vagyunk jártasak az adott témában.

Eredményemmel sikerült túlszárnyalni minden várakozást, hiszen az összetett 7. helyezés mellett egy különdíjban is részesültem az élőmunkáért. Mindezek mellett rendkívül pozitív élmény volt számomra a verseny. Szeretnék jövőre is részt venni, még felkészültebben, hiszen most már ismerem a feladatokat és a lebonyolítás menetét is.

Horváth Patrik
13. vendéglős tanuló