« 2024. március »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
ECL Nyelvvizsga
Frissítve: 2024. február 29.

ECL honlap

A sárvári vizsgahely általában évente négyszer szervez ECL nyelvvizsgát angol és német nyelvből: február, április, október, december

Mire van szükség a sikeres nyelvvizsga díjának visszaigényléséhez?

A vizsgázó nevét is tartalmazó, a nyelvvizsga díj befizetését igazoló számla másolatára.

Egy kitöltött, a nyelvvizsgadíj támogatásához nyújtott, támogatási kérelemre (amelyhez szükség van a bizonyítványban feltüntetett anyakönyvi számra, sorszámra és a vizsgához kapcsolódó egyéb adatokra). Kiskorú esetében ő a kérelmező, de a törvényes képviselő adatai is kellenek.

http://www.alternative.hu/ftp/kerelem_nyomtatvany.pdf

Az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjához nyújtott állami támogatásról bővebb tájékoztatás a Magyar Államkincstár honlapján olvasható:

https://www.allamkincstar.gov.hu/egyeb-lakossagi-ugyek/Egyeb_juttatasok/az-elso-sikeres-nyelvvizsga-es-az-elso-emelt-szintu-idegen-nyelvbol-tett-erettsegi-vizsga-dijahoz-nyujtott-tamogatas

„Számlaigény esetén az on-line regisztrációkor meg kell adni a számlázási adatokat, valamint az átutalás közleményében fel kell tüntetni a vizsgázói azonosítót és a vizsgázó nevét (az összeg(ek) befizetéséhez szükséges pontos banki adatok a regisztrációkor létrejövő Vizsgázói oldalon találhatóak.) A jelentkezéssel elfogadásra kerül, hogy a fentiek hiányában számla kiállítására nincs mód. Ennek elmulasztása esetén – utólag – névre szóló befizetési igazolást áll módunkban kiadni.”

2023 februárjától a vizsgadíjak:

https://ecl.hu/vizsgadij/

 

 

Vizsga típusa

Vizsgaközpontot (PTE PTE ÁOK NOK Idegen Nyelvi Központ) megillető díjtétel

Vizsgahelyet (VMSZC STG) megillető díjtétel

A2 szinten a komplex vizsga

bruttó 21000 Ft

bruttó 9000 Ft

B1 szinten a komplex vizsga

bruttó 24500 Ft

bruttó 10500 Ft

B2 szinten a komplex vizsga

bruttó 28000 Ft bruttó 12000 Ft

C1 szinten a komplex vizsga

bruttó 31500 Ft bruttó 13500 Ft

A2 szinten az írásbeli, illetve a szóbeli vizsgarész

bruttó 12600 Ft

bruttó 5400 Ft

B1 szinten az írásbeli, illetve a szóbeli vizsgarész

bruttó 14000 Ft bruttó 6000 Ft

B2 szinten az írásbeli (fogalmazás+olvasott szövegértés), illetve szóbeli (hallásértés+bizottság előtt letett szóbeli) vizsgarész

bruttó 16100 Ft

bruttó 6900 Ft

C1 szinten az írásbeli (fogalmazás+olvasott szövegértés), ill. szóbeli (hallásértés+bizottság előtt letett szóbeli) vizsgarész

bruttó 18200 Ft bruttó 7800 Ft

A vizsgázó a vizsgadíj Vizsgaközpontot megillető részét a Vizsgaközpontnak, a vizsgadíj Vizsgahelyet megillető részét banki átutalással a Vas Megyei Szakképzési Centrumnak fizeti be. Utóbbi számlaszáma: 10047004-00335591-00000000. Igény esetén a vizsgázóknak a számlát a Vizsgaközpont részére megfizetett díjtételről a Vizsgaközpont, a Vizsgahely részére megfizetett díjtételről a Vizsgahely állítja ki.

A 2012. júniusi vizsgaidőszaktól kezdődően minden vizsganyelvből, minden vizsgaszinten lehetősége van a vizsgázóknak az írásbeli kommunikáció (fogalmazás) vizsgarészben egynyelvű és kétnyelvű nyomtatott szótárt használnia. Az olvasott szövegértés vizsgarészben továbbra sem használható szótár.

Alapvető információk a vizsgáról:

ECL vizsga részei: https://ecl.hu/vizsgareszek/

Jelentkezési információk: https://ecl.hu/praktikus-informaciok-a-nyelvvizsgara-torteno-jelentkezeshez/

Vizsgaidőpontok: https://ecl.hu/vizsgaidopontok/

Felkészülést segítő anyagok: https://ecl.hu/mintafeladatok/

Felülvizsgálat: https://ecl.hu/felulvizsgalat/

Halasztás: https://ecl.hu/halasztas-2/

 

A következő vizsgára a jelentkezési határidő:

2024. 03. 08.

A következő vizsga tervezett időpontjai:

Szóbeli:

Német 2024. 04. 08.

Angol  2024. 04. 08.

Írásbeli:

B2 2024. 04. 06.

C1 2024. 04. 05.

A pontos kezdési időpontok és terembeosztás a vizsga napja előtt 10 nappal lesz elérhető a Vizsgázói fiókjában.

A következő vizsgaalkalmat 2024. áprilisra tervezzük.

 

Jelentkezés: on-line lehetséges: https://ecl.nyelvvizsgajelentkezes.hu/

Információ: Sárvári Tinódi Gimnázium (Sárvár, Móricz Zs. u. 2. Tel: 95/320-115) titkárságán

Érdeklődni Némethné Rádl Krisztina (a sárvári vizsgahely vezetője) radlksarvaritinodi.hu e-mail címén is lehet.

Megjegyzés: Mivel csak megfelelő számú vizsgázó esetén szervezünk B1 és C1 szinten írásbeli vizsgát, kérjük, hogy erről egyeztessen vizsgahelyünkön, mielőtt vizsgára jelentkezik!

A befizetéssel kapcsolatos információkat (bankszámlaszám, közlemény rovat) a vizsgázó e-mailben fogja megkapni.

A befizetés módja: két részletben, utalással, a részleteket a vizsgára való regisztráció után kapja meg a vizsgázó e-mailben. (A PTE-re vonatkozó díj utalását a PTE Pénzügy már nem tudja fogadni, csak a bankkártyás fizetést.)

Fontos!

A vizsgadíj befizetésének igazolását (Vizsgahely) a vizsgázói felületre fel kell tölteni oly módon, hogy látszódjon az indító számla száma.

A vizsga időpontjáról a vizsgázó értesítést kap (vizsgázói oldal).

A vizsgán az érvényes személyi igazolványon kívül szükséges a vizsgázói azonosítószám is.

Az ECL vizsgaszabályzat megtekinthető:

https://ecl.hu/wp-content/uploads/ECL_vizsgaszabalyzat_latest.pdf

 

VIZSGAHELY SÁRVÁRON

2007 áprilisában nyílt először lehetőség iskolánkban nemzetközi nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzésére angol és német nyelvből. Azóta évente 4 alkalommal szervezünk szóbeli és írásbeli vizsgákat, többnyire középfokon. Általában péntek délután rendezzük a szóbeli vizsgát, ahol a vizsgázók párosával szerepelnek. (Előre jelezhetik, kivel szeretnének együtt vizsgázni.) A vizsgát rögzítjük, és a teljes írásbeli anyaggal együtt eljuttatjuk Pécsre, az ECL központjába szigorú biztonsági intézkedések kíséretében. Az írásbeli vizsgára B2-es szinten szombat délelőtt kerül sor, melynek részei: szövegértés (45 perc), levélírás (60 perc). A hallott szöveg értése (kb. 30 perc) is szombaton történik, de ez a szóbeli vizsga része. Az utolsó feladat előtt van egy kis szünet.


A vizsgahely méltányolhat különleges eljárásra vonatkozó kéréseket olyan vizsgázók esetében, akik időleges vagy tartós egészségkárosodásban szenvednek. Az ilyen vizsgázók az előírt tesztidőnél több időt kaphatnak a felügyelet melletti szünetet is beleértve az írásbeli teszthez. Módosítható a kérdésfeltevés és a válaszadás módja is a látás-, hallássérültek esetében. A kérést megfelelő szakértői, orvosi, pszichológiai vagy egyéb igazolással kell alátámasztani.

Esélyegyenlőség

Évente legalább egy alkalommal valamennyi ECL vizsga nem szombaton is letehető. A speciális eljárásokra vonatkozó kéréseket az érintett vizsgahely vezetőjéhez kell intézni a jelentkezési lap benyújtásával egy időben.