« 2024. március »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Énekkari szereplések

Az énekkarral minden tanév januárjában kezdünk el készülni az ún. „nagy” műsorra. Az idei programunkat a következő darabok alkotják: Ismeretlen szerző: Ave Maria, Dabi bila - szlovén népdalfeldolgozás, Pierre Certon: Piaci pletyka, Ez a vonat, ha elindul – magyar népdal, Daróczi Bárdos Tamás: Malomnóta, Gershwin: Kell a ritmus. Egy ilyen műsor színvonalas megszólaltatásához négy hónap munkája kell. Akkor szerencsés, ha minél többször előadhatjuk, hisz közönség előtt „érik” igazán jó produkcióvá.

Az idén adódott is több lehetőségünk: április 25-én Körmenden a több évtizedes hagyománnyal bíró Rába-parti Diák Zenei Fesztiválon, másnap gimnáziumunk dísztermében a Tavaszi koncerten – melyet közösen adtunk a Pedagógus Női Karral és a Nádasdy Iskola Kórusával -, majd április 29-én a Szent László templomban az Éneklő Ifjúság hangversenyen énekelhettük el műsorunkat. Mindegyik fellépés nagyon jól sikerült: tiszta, csengő hang, kidolgozottság és egyre felszabadultabb előadásmód volt jellemző. Szerepléseinken zongorán Nagy Péterné tanárnő, gitáron Haller Ákos és Csejtei Péter kísért.

A Ballagási ünnepségen Bárdos Lajos feldolgozásában utoljára énekeltük végzőseinkkel a Gaudeamus igiturt. Ballagóinknak – Fülöp Csilla, László Szilvia, Mozsolicz Martina, Szabó Annamária, Hindi Fatima, Szabó Márton – köszönjük az elmúlt évek lelkes, odaadó munkáját, s kérjük, soha ne felejtsék Csukás István gondolatát: „Nincs szebb, mint az élet, és nem is érdemes szebbet kitalálni.”

Pernecker Csilla
szaktanár