« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
A vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportban folyó képzésekhez

Ha a szakképzésben veszel részt, tanulmányidhoz az alábbi könyveket találod az iskolai könyvtárban

Szeleczky: Ínycsiklandó : gasztronómiai fogalomtár : csemegéző a terített asztal művészetéről

Georges és Germaine Blond: Évezredek asztalánál : táplálkozásunk története

Dr. Oetker: A díszítés és tálalás művészete

Williams-Sonoma: Hétköznapi ünnepek

Hillier: Vendégvárás

Pethő Mária: A falusi turizmus gyakorlata ; Magyarország nép ételei


Nemzetközi konyha

Annoni: Giannival a konyhában : ha igazi olaszra vágysz...

Bártfai László: 155 wokban készült étel : a földimogyorós csirkétől az ötfűszeres marháig

Bodensteiner: Ázsiai ízek zsebkönyve

Görög konyha

Pierrot: Megkóstolni Ázsiát

Stacey: Kínai konyha

Török: Mediterrán étrend

Thai konyha : izgalmas – fűszeres ízek, egzotikusan illatos fogások

Szigeti: Népi konyha : velünk élő nemzetiségek ételei : német, román, bolgár, görög, örmény


Magyar konyha

Buday: Majd a Buday! : a mesterszakács, aki a háziasszonyok nyelvén beszél

Draveczky: Híres emberek kedves ételei

Frank Júlia: Magyar parasztkonyha

Frank Júlia: Svédasztal magyarosan

Haynal: 1998. esztendei kalendárium és szakácskönyv magyar háziasszonyok számára

Ketter: Gasztronómiánk krónikája : a magyar konyha múltja és jövője

Korpádi: Az egészség konyhája

Kugler: A legújabb és legteljesebb gyakorlati nagy Budapesti Szakácskönyv és házi cukrászat


Vegetáriánus ételek

Főzzünk egészségesen finomat : 270 vegetáriánus recept

A tökéletes vegetáriánus étrend

Stacey: Vegetáriánus konyha


Borok

Benyák: Magyar borok és borvidékek

Ainsworth: A fehérborok : a fehérbor kóstolásának és kiválasztásának művészete

Ainsworth: A vörösborok : a vörösbor kóstolásának és kiválasztásának művészete

Ambrus: A magyar bor útja : a kezdetektől napjainkig

Cey-Bert: Balatoni borgasztronómia

Cey-Bert: A magyar bor szellemisége

Csávossy: Magyarán a borról

Haraszti: Villányi borok

Haraszti: Tokaji borok

Haraszti: Egri borok

Magyar borhagyományok, borivási szokások : válogatott írások a magyar borkultúráról

Niszkács: Soproni borok és ételek : Sopron, Kis-Kárpátok, Burgenland borútjain


Egyéb italok

Bellovics: Koktélok

Tamás Jenő: Espresso

Tamás Jenő: Tea : a világ legkedveltebb teafajtái


Viselkedéskultúra

Cavelius: Az étkezés illemtana : jó modor – á la carte