« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Jó tett helyébe jót várj!
Diákönkormányzatunk az első helyen végzett

Vígh Viktor és Szalai Benedek a DÖK segítő tanára és elnökeA Criminon Magyarország Alapítvány 2010-ben indította útjára kreatív pályázatsorozatát, amely minden év őszén kerül kiírásra. A pályázatsorozat nem titkolt célja, hogy a becsületes, tisztességes élettel, az egymásra való odafigyeléssel kapcsolatban gondolkodtassa el a gyerekeket, fiatalokat és késztesse őket cselekvésre.

Idén az Alapítvány az Első Fecskék Klubjával közösen írta ki pályázatát általános iskolás és középiskolás diákok, gyermekcsoportok, osztályok részére „TEGYÉL 3 JÓ DOLGOT!” címmel. A pályázat témája: „Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy Te szeretnéd, hogy ők bánjanak Veled!”

140 iskola pályázott, 7800 tanuló vett részt a versenyen. A feladat az volt, hogy a pályázó tegyen legalább 3 jó dolgot másokkal a környezetében és ezt örökítse meg rajz, festmény, vers, novella, fogalmazás, fotó vagy film formájában. A feladatot a tanulónak, tanulócsoportnak kellett végrehajtania, a pedagógus segítséget nyújthatott, de nem végezhette el helyette.

A Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola diákönkormányzatának lelkes csapata a vegyes korcsoportban az első helyen végzett.  Nyereményük egy három napos kirándulás.

A pályázat kiírói jól tudják, hogy a magas színvonalú munkák mögött mindig ott van néhány pedagógus külön befektetett, fáradtságos munkája. A beküldött pályamunka színvonala, ötletessége alapján a legkreatívabb pedagógus díját és egy 2 személyes wellness hétvégét iskolánk DÖK-segítő tanára, Vígh Viktor nyerte el, aki nagy mértékben hozzájárult a pályamunka eredményességéhez.

Az első jó cselekedet a sárvári Simon-Júdás napi vásárhoz kapcsolódott. Az iskola diákönkormányzata jótékonysági gyűjtéssel egybekötött teapartit rendezett. A gimnázium épülete előtt a sulirádió tagjai gondoskodtak a jó hangulatról: régi gólyabáli, diáknapi videókat vetítettek, zenét sugároztak. Az iskola tankonyháján a cukrásztanulók pogácsát sütöttek, teát főztek, és ezt kínálták a látogatóknak és adakozóknak. Az este folyamán befolyt közel ötvenezer forintból anyagi gondokkal küzdő diáktársaikat támogatták.

Iskolánkban régi hagyomány, hogy a helyi óvodákat Mikulás- és krampuszkölcsönző szolgáltatással támogatjuk. Idén hat télapóval és tizenkét krampusszal segítették diákjaink az óvónők munkáját. A felkészítés során a diákokban tudatosítani kellett, hogy a szerep nagyon nehéz, hiszen az óvodások tényleg azt hiszik, hogy ők az igazi Mikulások. A krampuszok nemcsak kísérték és segítették a Télapót, hanem fotózták is az eseményt.

Végül 2012 utolsó tanítási hetében a Tinódi Gimnázium apraja-nagyja ismét bizonyította segítő szándékát. Egy volt diákunk felhívására, aki az ikervári Vas Megyei Batthyány Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola részére szervezett adománygyűjtést, a DÖK úgy döntött, hogy gimnáziumunk is csatlakozik ehhez a nemes kezdeményezéshez. Jó állapotban lévő ruhákat, tartós élelmiszereket, megkímélt játékokat sikerült gyűjteni, melyeket december 20-án juttattak el a gyermekotthonba. A 3 jó cselekedetet egy látványos prezentáció foglalta össze, mely megtekinthető iskolánk honlapján.

Minden pedagógusnak jó érzés ilyen önzetlen, segítőkész diákokkal foglalkozni. Gratulálunk nyereményükhöz és büszkék vagyunk arra, hogy a Tinódiba járnak.

Némethné Rádl Krisztina
igazhatóhelyettes

 

 

Képek a díjátadásról

 

 

 

 

 

Tegyél 3 jó dolgot!

A DÖK kreatív pályázata

 

Pályázati felhívás

www.criminon.hu

Pályázati anyag