« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
9.B osztály
Osztályfőnök: Sárvári Anita
Létszám: 30 fő

Ács Réka, Fülöp Enikő, Gergácz Martin, Heller Boglárka, Horváth Rebeka, Józsa Vivien, Kiss Gergő, Kiss Rebeka, Kovács Arnold, Marton Abigél, Máté Rebeka, Molnár Bettina Julianna, Németh Boglárka, Németh Szilvia Erzsébet, Novák Péter, Preinsberger Dóra, Schlögl Robin, Sipos Ádám, Sipos Bernadett, Szabó Nóra, Szakos Márk, Szalai Máté Balázs, Szentgyörgyvári Enikő, Tóth Noémi, Török Róbert, van Waarden Franciska Anna, Varga Fanni, Varga Zsófia Katalin, Végh Barbara, Wawrzsák Áron

Kitűnő: Józsa Vivien, Szalai Máté Balázs, van Waarden Franciska Anna

Jeles: Horváth Rebeka, Szabó Nóra

Tantárgyi dicséretek

Történelem: Szalai Máté Balázs
Angol nyelv: Józsa Vivien, van Waarden Franciska Anna
Német nyelv: Szalai Máté Balázs, van Waarden Franciska Anna
Kémia: Szalai Máté Balázs
Informatika: Szalai Máté Balázs, van Waarden Franciska Anna
Rajz és vizuális kultúra: Szalai Máté Balázs
Ének-zene: Horváth Rebeka

 

 


 

 

Irány a Dunakanyar!

Az osztályunk első gimis kirándulására május 24-én és 25-én került sor. A reggeli órákban a Dunakanyar felé vettük az irányt, ahol a  következő két napot szerettük volna tölteni.

Útközben először Tatán, az Öreg-tónál álltunk meg, hogy kipihenjük az addig megtett utat, majd Etyeken, a Korda Filmstúdióba látogattunk. A filmparkban egy, a mozgóképek történetéről és különböző technikáiról szóló tárlatot tekintettünk meg, ahol sok érdekes dolgot próbálhattunk ki. Egyes filmek forgatásáról már-már kulisszák mögötti dolgokat mesélt nekünk Leó, az idegenvezetőnk. Szerintem mindannyiunk számára felejthetetlen érzést nyújtott, mikor A Borgiák és A katedrális díszletei között sétálhattunk.

Kora este foglaltuk el Esztergomban Duna-parti panziónkat. A szobák és azok lakóinak feltérképezése után jöhetett a városé is. Ezt egy többórás szabadidős program keretében tettük meg, ahol rengeteget fényképeztünk, nevettünk. Egyébként meglátszott, hogy északra mentünk, mert az éjszaka sokkal rövidebb volt, mint otthon.

Nagy szerencsénkre másnap még maradt annyi energiánk, hogy felmásszunk az esztergomi Bazilikához, sőt páran arra is vállalkoztunk, hogy a kupola legtetejéről megnézzük az előző este már bejárt városrészeket. Ezek után továbbutaztunk Visegrádra, ahol a Fellegvárból nyílt szép panorámánk a Dunakanyarra, talán éppen ezért szomorúan figyeljük az árvízről szóló híradásokat. Többek közt megtekinthettük az 1335. évi visegrádi királytalálkozó helyszínét is. A kultúra után jöhetett a jól megérdemelt szórakozás: osztályunk a visegrádi bob-pályán száguldozott, szép befejezést adva ezzel a legelső közös kirándulásunknak. Visszafelé  Komáromban már nem tudtunk megállni, mert csak a buszsofőr és tanáraink voltak ébren.

Szeretnék köszönetet mondani osztályfőnökünknek, Sárvári Anita tanárnőnek, hogy megszervezte a kétnapos programunkat, és Lőke Dóra  tanárnőnek a kíséretért. Remélem, hogy a többi osztálykirándulásunk is hasonlóan jó hangulatban telik majd.

van Waarden Franciska
9.B osztályos tanuló

 

 

 


A 9.B osztály utolsó napja

Minden gyerek nagyon várja a tanév végét, így voltunk ezzel mi is, mert az idei tanév utolsó napjai az egészséges életmód jegyében zajlottak. Reggel az iskolában kezdtük a napot, ahol a Magyarország, szeretlek! c. vetélkedő mintájára próbáltuk ki az ismert műsor Szóbeszédnek elnevezett feladványát. Ezután egy séta keretében kimentünk a Csónakázó-tó partjára, ahol Bognár Nóra tanárnő a métázás rejtelmeibe vezetett be minket. A játék után még eltöltöttünk kint egy kis időt, hiszen mindannyian jól éreztük magunkat együtt. Ez a délelőtt egy jó indítása volt a nyári szünetnek.