« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Tanulmányutak Angliába

Mindenki számára köztudott, hogy megismerni egy új országot, egy másik nép kultúráját, szokásait, megcsodálni természeti adottságait és összebarátkozni az ott lakó emberekkel, olyan különleges élmény, amiért érdemes utazni.

Többek közt ezen okok miatt is 2006 óta a sárvári Tinódi Gimnázium diákjai rendszeres és kedvelt úti célja Anglia. Az utak szervezésében és a programok lebonyolításában a budapesti székhelyű Student Lines Diákutazási Iroda volt segítségünkre minden alkalommal.

A 2006-ban, 2008-ban és 2010-ben utazó tanulóink Anglia és Wales megismerése mellett betekintést nyerhettek az angol családok mindennapjaiba is. Lehetőségük nyílt arra, hogy megkóstolják a tanulmányaikból már ismert angol specialitásokat (a vélemények megoszlanak), szembesüljenek a brit fürdőszobák érdekességeivel (külön csap a hideg, külön a meleg/forró víznek ..., de miért is??) és nem utolsó sorban próbára tegyék az angol nyelvtudásukat.

A 2007-ben, 2009-ben és 2011-ben utazó diákok szálláshelyéül a Temze partján található ’Allhallows Holiday Park’ mobil home-jai szolgáltak. Az otthon kényelmét itt felváltotta az önellátás izgalma. A résztvevők büszkén mondhatják el magukról, hogy sikeresen helytálltak, sőt néhány házias lány jóvoltából a fiúk sem maradtak éhen soha.

Bizton állíthatom, hogy angliai kalandozásaink során mindenki találhatott magának kedvére való programot. A vidéki Anglia, a meseszép kastélyok, a királyi család rezidenciái, London múzeumai, parkjai, bevásárló utcái és természetesen pubjai mind-mind életre szóló élményt jelentenek számunkra.

Kétségkívül elmondható, hogy a 7 és 10 napos angliai utazásaink egyre népszerűbbek a diákok körében. 2011. szeptemberében már egy 43 fős csapat vállalkozott az angliai kiruccanásra. Remélhetőleg az utazási kedv a jövőben sem csökken, és lesz még alkalmunk megtapasztalni, hogy Angliában még a fű is zöldebb ... (köszönhetően a sok esőnek)! Kár lenne kihagyni, ha másért nem, azért az érzésért, melyet a Temze partján állva sok utazó élhetett már át: nem otthon vagyok, hanem a világ közepén, de valahogy mégis otthon érzem magam.

Búcsúzóul álljon itt Samuel Johnson angol költő egy híres mondata: „Aki Londont unja, az életet unja, hisz London megad mindent, amit az élet kínálhat.”

Sárvári Anita
angoltanár