« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Drámafesztiválon voltunk

Április 19-én, csütörtökön részt vettünk a 10. angol nyelvű drámafesztiválon, mely Szombathelyen az Oladi Általános Művelődési Központ színháztermében került megrendezésre. Angoltanárunkkal, Györgyiné Kőrösmezei Ágnes tanárnővel és három osztálytársammal mentünk el a rendezvényre.

Az előadássorozat 4 órán keresztül tartott. Számos iskola indult a megmérettetésen. A megye minden pontjáról, sőt még Zala megyéből is érkeztek jelentkezők. 30 produkciót nézhettünk meg, a fellépők között voltak olyanok, akik nem a helyszínen adták elő műsorszámukat, hanem videofelvételen küldték el produkciójukat. Kortól függetlenül mindenki bemutathatta tudását, az óvodás korúaktól az általános iskolásokig. Az eseményen gimnáziumi tanulók is indulhatnak, de idén sajnos nem láthattunk előadást a velünk egyidősektől.

A legtöbb csoport egy-egy jól ismert mesét dolgozott fel, de történeteket, szituációkat is előadtak. Voltak rövidebb produkciók is, amikor angol versekkel, mondókákkal és dalokkal léptek fel a diákok. Mindenki ügyelt a részletekre, a díszlet, a ruhák és a humor is fontos szerepet játszott, melyet a kiválasztott zenék még érdekesebbé tettek.

Nagyon jól éreztük magunkat, hiszen a diákoknak ez egy tökéletes alkalom arra, hogy az iskolán kívül is megmutathassák tehetségüket. Nagy élmény volt számunkra, hogy egész délután angol nyelvű darabokat hallhattunk, a végére már mi is angolul kezdtünk gondolkodni, továbbá saját ötletek is születtek a jövőt illetően, hiszen a következő alkalommal már résztvevőként szeretnék Oladra ellátogatni.

Boda Stefánia
11.A osztályos tanuló