« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
ECL próbanyelvvizsga

A sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium 2007 óta rendez ECL nyelvvizsgát angol és német nyelvből. Azóta több száz középiskolás, egyetemista, sőt általános iskolás szerzett iskolánkban nyelvvizsga-bizonyítványt. Idén novembertől az Idegennyelvi Továbbképző Központ által szervezett ORIGÓ-s nyelvvizsga letételére is lehetőség nyílik.

Az őszi időszakban október 7-én tartottunk ECL nyelvvizsgát. A rendes vizsga után a vizsgabizottságokat alkotó nyelvtanáraink közreműködésével szóbeli próbanyelvvizsgát szerveztünk az általános iskolák és saját diákjaink számára ingyenesen angol és német nyelvből B1 és B2 szinten.

Mivel ECL vizsgán egyszerre két személy vizsgázik, mindenki hozhatott vizsgapartnert is, akivel a választott nyelven beszélgetett. Összesen 15 diák élt a lehetőséggel a Gárdonyi Géza és Nádasdy Tamás Általános Iskolából, ill.1 kanizsais és 7 tinódis diák próbálta ki, milyen pontszámot kapna egy éles vizsgán. B1-es szinten Guzmics Tamás (Nádasdy), B2-es szinten Takács Anna (Tinódi) szerepelt legjobban, de természetesen mindannyian visszajelzést kaptak arról, hogy tudásszintjük megfelel-e a követelményeknek és a vizsgáztatók hasznos tanácsokkal látták el a jelentkezőket. Az irányított beszélgetés és képábrázolás  során előkerültek a szokásos témák, mint pl. család, lakás, iskola, de szó esett a  diákok angliai útjáról és a globalizáció hátrányairól is.

Úgy tervezzük, hogy ECL vizsgát a jövőben is októberben, decemberben, februárban és áprilisban, míg ORIGÓ vizsgát novemberben, januárban, márciusban és májusban tartunk. Igény esetén minden vizsgaidőszakban szervezünk további próbavizsgákat mindkét vizsgatípusból, ami hozzájárulhat a jövőbeni sikeres nyelvvizsgák letételéhez.

Kovács Beáta és Némethné Rádl Krisztina
vizsgabizottsági tagok