« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Szekeres Adrien adventi koncertje

December 21-én az országszerte ismert és elismert énekesnő, Szekeres Adrien adott telt házas koncertet gimnáziumunk tornacsarnokában. A másfél órás koncert meghitt adventi hangulatot teremtett. A műsorban élő felállásban, zenekari kísérettel hangzottak el a művésznő híres slágerei és a klasszikus karácsonyi dalok.

Gimnáziumunk kórusát már hetekkel korábban felkérte dr. Szijártó Valéria jegyző asszony, hogy közreműködjön a koncerten. Megkaptuk a kottákat, s nagy izgalommal kezdtük tanulni a műveket. Szijártóné Lepsényi Ildikó tanárnő foglalkozott a mezo szólammal, a szopránnal és az alttal kórusunk vezetője, Pernecker Csilla tanárnő. A „Mennyből az angyal” háromszólamú kíséretét segítséggel már első próbán össze tudtuk énekelni, a „Szeretet ünnepén” című dal jóval nehezebben ment. Az utolsó héten mindennap próbáltunk, hogy kívülről is tudjuk a dalokat.

A hangverseny előtti közös próba kicsit megijesztett bennünket, mert csak a dobot hallottuk, az előadás viszont jól sikerült. A koncert egyik csúcspontja lett.

Élmény és megtiszteltetés volt számunkra a művésznővel énekelni ekkora közönség előtt. Ritkán van részünk ilyen dübörgő vastapsban.

A műsor végén a rendkívül szerény, kedves énekesnő szívesen fotózkodott velünk. A téli szünetről visszatérve pedig örömmel fogyasztottuk el az ajándék „Merci” csokit.