« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
2014 Diáknap
Dr. Gidó Zsolt laboratóriuma, avagy rémálom a Móricz Zsigmond utcában
Fényképek

2014. április 4-én 11. alkalommal rendeztük meg a Tinódi Gimnázium diáknapját. Ez a nap, ahogy eddig minden évben, most is a diákokról szólt, de idén robototok is ellepték iskolánkat.

A reggel az iskola kulcsának átadásával kezdődött, amit a Diákönkormányzat elnökének adott át Hevér Mihályné igazgató. Ezután következett a már szokássá vált osztályok közötti verseny. Az osztályok képviselői robotsüti készítésben, rajzolásban, kinect táncban, sminkelésben, palacsintaevésben vagy éppen labdaügyességi versenyben mérhették össze tudásukat. A díszteremben filmek, mesék karakterébe bújva mutathatták meg a tanulók tehetségüket. Ezen kívül a vállalkozó szellemű diákok pingpongban is kipróbálhatták magukat.

A versenyek pontszámainak leadása után következett a robotok bemutatkozása: minden osztálynak robotot kellett építenie, amit a tanárokból álló zsűri pontozott méret, megjelenés, működés és csapatmunka alapján. El kell ismerni, mindenki nagyon kreatív volt e feladat megoldása során. A legtöbben a beöltözést választották, de voltak, akik kartonpapírból, műanyagból vagy flakonokból építettek robotot.

A bemutató után a nap fénypontja, a tanárok diáknapi videója következett. Ez alkalommal két videót is láthattunk. Az első, afféle bevezető volt, és egyik diáktársunk, Barkovics Alex 11.A osztályos tanuló készítette. A tanárok videója „Dr. Gidó Zsolt laboratóriuma, avagy rémálom a Móricz Zsigmond utcában” címmel debütált a nagyközönség előtt. Ez évben is, mint eddig mindig, nagy sikert aratott a film, tanáraink ezúttal is megmutatták színészi vénájukat és humoros oldalukat.

A diáknapnak még korántsem volt vége, hisz következett az eredményhirdetés. A diáknap nyertese a címvédő 13.A osztály lett. Gratulálunk nekik.  A Firkaiskola néven meghirdetett rajzverseny, a 3 fordulós műveltségi vetélkedő és a focibajnokság eredményeit is itt tudtuk meg.

A nap az esti bulival zárult, ahol mindenki nagyon jól érezte magát. Várjuk a jövő évi folytatást.

Szőke Szeverina
9.A osztályos tanuló