« 2023. május »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
2016 Diáknap

Az istenek nem estek a fejükre a Tinódiban,

avagy az ókor megelevenedik

Hagyományainkhoz híven április elseje ismét a diákoké volt a Tinódiban. A hosszas előkészület meghozta a gyümölcsét, hiszen az idei Diáknap is remekül sikerült.

Reggel 8 órakor az iskola kulcsának átadásával megkezdődött az osztályok közötti verseny, ami ebben a tanévben az ókori kultúra jegyében zajlott. Ismét volt sminkszoba, ahol Kleopátra sminkek készültek. A rajzteremben a diákok kézügyességére volt szükség, hiszen ókori pajzsot, illetve sisakot kellett készíteni. A tanárkereső verseny új versenyszám volt, de mindenkinek elnyerte a tetszését. A bátrabbak pedig kipróbálhatták a gladiátorharcot vagy az ókori olimpiai játékokat is. Ezen kívül lehetett íjászkodni, gyümölcsszobrot építeni vagy éppen kvízt tölteni.

Miután befejeződött a verseny, az iskola valamennyi tanulója és a tanári kar a közeli patakhoz indult, ahol az osztályok idei projektje, a Gyöngyös-rafting került megrendezésre. Hajót, illetve tutajt kellett építeni és elevezni vele a nem is olyan közeli célig. Szerencsére pár vizes nadrágon és pólón kívül nem történt nagyobb baj. Miután az utolsó hajó is célba ért, a díszterem felé vette az irányt a csapat, ugyanis következett a tanári műsor. Ez idén eltért a megszokottól; ezúttal élő műsorral kedveskedtek nekünk tanáraink. Istenek bőrébe bújva tették felejthetetlenné ezt a napot. A 3 fős zenekar pedig megteremtette a hangulatot az esti bulihoz, mivel ahogy azt már megszokhattuk, a Diáknap egy fergeteges diszkóval zárult.

Szőke Szeverina
DÖK titkár

 

 

 

Diáknapi Tinódis buli