« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Megjelent Vigh Levente cikke a Középiskolás Földrajzi Lapokban

Vigh Levente 12.B osztályos tanulónk a tavalyi tanévben sikeresen vett részt a Miskolci Egyetem által szervezett Földtudományi Diákkonferencián, ahol a hévízi gyógyiszapról készített kutatását mutatta be. A kutatásból felkészítő tanárai (Takács Attila, Vigh Viktor) segítségével egy cikk készült, amely megjelent a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézetében dolgozó Dr. Tésits Róbert egyetemi docens által szerkesztett Középiskolás Földrajzi Lapok című folyóiratban.

A cikk itt olvasható: https://kflgeografia.hu/category/2024-vol-1/

A hír értéke azért jelentős, mert Levente írása a frissen megjelent folyóirat első cikke, így példaként szolgálhat a többi középiskolás fiatal kutató előtt.

Ahogy azt a folyóirat honlapján olvashatjuk:

„A Középiskolai Földrajzi Lapok – a Modern Geográfia című szaklektorált tudományos folyóirat által fémjelzett, a tehetséggondozás jegyében induló, magyar és angol nyelvű cikkekkel megjelenő periodika. A szerkesztőség által 2023-ban indított sorozat célja, hogy ingyenesen és szabadon hozzáférhető platformot biztosítson azon fiatalok számára, akik fokozott érdeklődést mutatnak a természet- és a társadalomtudományi jelenségek földrajzi vonatkozásai iránt. Elsősorban azok számára, akik kíváncsiak e jelenségek tudományos megközelítési módjaira, egyúttal készek arra, hogy lektorált, társszerzős formában publikálják mentortanárukkal közösen folytatott kutatómunkájuk eredményeit, elősegítve felkészülésüket az egyetemi tanulmányok megkezdésére. A lap törekvése továbbá, hogy felkeltse, valamint tovább növelje a fiatal tehetségek érdeklődését a földrajz tantárgy iránt.”

https://kflgeografia.hu/

Gacs Miklós
a reál munkaközösség vezetője