« 2024. május »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Sítábor 2023

Iskolánk tanulói 2023. február 27-én – 2 év szünet után – újra elutaztak az ausztriai Admont városkába, ahol partneriskolánk, az admonti stiftgymnázium támogatásával 1 hetes sítáborban vettek részt.

Kellemes idő, jó hóviszonyok fogadtak bennünket. A diákok 4 csoportban dolgoztak együtt oktatóikkal. A kezdő csoportokat Kovácsné Kertész Csilla és Berta Attila oktatta. A középhaladó csoporttal Németh Henriette, a haladó csoporttal Haraszti Zsolt foglalkozott.

A síelés mellett meglátogattuk partneriskolánkat is, ahol röplabda és kispályás labdarúgó mérkőzést játszott egymással a két iskola csapata. A győzelmet mindkét sportágban az idei télen a mi gimnáziumunk szerezte meg. Nem maradt ki a világhírű apátsági könyvtár meglátogatása sem.

Minden nap 9:00-16:00 óra között síeltünk a Kaiserau hegyen. Esténként különböző programokat szerveztünk a diákoknak. Hétfő este síkresszoktatás, kedden Activity játék volt. Szerda este találkoztunk az admonti kollégákkal. Csütörtök délelőtt jó hangulatú szlalomverseny rendeztünk, este pedig táborzáró vetélkedő szerepelt a programban, mely után átadtuk az érmeket a győzteseknek.

Pénteken elutaztunk Wurzeralmba, ahol minden diákunk kipróbálhatta a hosszabb és nehezebb pályákat. Nagyon ügyesek voltak! A hegy lábánál sízővé avattuk őket.

„Jövőre Veletek ugyanitt!”

Németh Henriette
testnevelő

 

 

 

 


 

Az elmúlt években a pandémia miatt kimaradt a sítábor a tanév programjai közül. A diákok nagy örömére idén újra sikerült megszervezni. A gimnázium és a technikum 40 diákja hétfőn kora reggel indult el, hogy a téli sportok örömeit élvezzék, miközben egy hetet töltenek az ausztriai Admont melletti sípályákon.  4 testnevelő dolgozik azért, hogy a kezdők megtanuljanak síelni, ill. a többiek is hasznosan töltsék ezeket a havas napokat.