« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Kollégakaland a megújulás jegyében

Március 17-én a Nádasdy és Szent László Általános Iskolákból, ill. a Barabásból, a Sárvári Technikumból és a Tinódiból 18 kolléga töltötte meg élettel intézményeinket.

A műhelymunka során a „Megújulók nyomában” foglakozásunk rövidített, tömörített változatát tapasztalhatták meg a kartársak. Először a technikum vendégszeretetét élezhették: teát, kávét, ásványvizet és sütemény kóstolhattak, amíg Hevér Mihályné igazgató asszony bemutatta a tankonyhát, a tanéttermet és az ott folyó munkát, mindeközben lezajlott a kötelező balesetvédelmi oktatás is.

Ezt követően a gimnázium biolaborjában ismerkedhettek a naplopás örömeivel (sörkollektorbemutató) és a NeuLog adatgyűjtők segítségével mérhették meg a szélkerékmodellek szolgáltatta feszültség és áramerősség értékeket.

Egy kis séta a Barabás György Műszaki Szakképző Iskoláig, és már kezdődhetett is a lézergravírozáshot a számítógépes tervezés és a legórobot programozása. Remekül sikerültek a „Tudás hatalom” feliratú bevásárlókocsi érmék. Bár a robotok kezdetben nem igazán fogadtak szót a pedagógusoknak, de aztán győzött a fiatalos lendület és a sokéves rutin – ment minden, mint a karikacsapás: tették az automaták a dolgukat, ahogyan az kell!

Jó volt azt látni, ahogy a kollégák diákokat megszégyenítő energiával vetik bele maguk a feladatokba. Természetesen iskoláinkban tárt karokkal várjuk az érdeklődőket, mert Sárvár mindenkit szeretettel vár!

Takács Attila
biológia–kémia szakos tanár