« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Ballagás

A fotókat készítette: Mogyoróssy Csongor 9.B osztályos tanuló és Grodvalt Ottó

2023. 05. 05-én 10.00 órakor az idei év végzős diákjai számára utoljára szólalt meg a csengő. A 12.A, 12.B és a technikum 12.C osztálya elindult feldíszített osztálytermekből, hogy végigballagjanak az alsóbb évesek sorfala között a gimnázium folyosóin. Miután a ballagási dalokat énekelve elfoglalták helyüket iskolánk tornatermében, harsonaszóra ünnepélyesen bevonult az iskola zászlója is.

Az idei évben Hujber Fanni narrátor köszöntötte a megjelenteket, majd a Himnusz eléneklése után meghallgattuk a 12.A osztályból Haraszti Kincső, Horváth Csongor és Pipics Jázmin szavalatát.

Iskolánk énekkara állandó szereplője az ünnepségnek. Ezen a napon Schubert duetteket és megzenésített verseket adtak elő gitár- és klarinétkísérettel a kórusba beálló végzős énekkarosok társaságában. Az énekkart vezényelte Pernecker Csilla tanárnő.

Az itt maradó diákok nevében Majerhoffer Noémi 11.B osztályos tanuló emlékezett az együtt töltött évekre, a búcsúzó osztályok nevében Vocelka Virág és Balogh Ádám 12.B osztályos tanulók köszöntek el az iskolától, a tanároktól és a diáktársaktól.

Hagyományaink szerint a ballagáson adjuk át iskolánk egykori igazgatójának, Medvegy Antalnak a nevét viselő díjat a legkiválóbb végzős diáknak. Az elismerést a Tinódi Gimnáziumért Alapítvány adományozza a nevelőtestület által kiválasztott tanulónak. A 2022/2023-as tanévben a Medvegy Antal-díjat Vocelka Virág 12.B osztályos tanuló kapta.

Vocelka Virág a gimnáziumi évek alatt mindig kitűnő tanulmányi eredménnyel büszkélkedhetett. Az osztályközösség és az iskolai diákönkormányzat aktív segítője. Az idei diáknap és a tavalyi műveltségi vetélkedő nyertes csapatának a tagja. Szereti kipróbálni tudását tanulmányi versenyeken, érdekli az Európai Unió intézményeinek működése. Az osztályprogramok szervezése közben is szívesen ad hangot véleményének, érvel, prezentál.

Az emelt szintű nyelvi osztály tagjaként különösen tehetséges nyelvekből: mind németből, mind angolból megszerezte a felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítványt. Szabadidejében spanyolul tanul. A tavalyi tanévben az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen német nyelvből az országos döntőbe jutott, ahol a 22. helyet szerezte meg.

Virág szeptembertől a Grazi Egyetemen közgazdaságtant fog tanulni.

A díjat Kondora István polgármester és Némethné Rádl Krisztina igazgató adta át.

Ezt követően iskolánk hagyományainak megfelelően a 11. évfolyam képviselői átvették a gimnázium zászlaját ballagó társaiktól.

Némethné Rádl Krisztina, a Sárvári Tinódi Gimnázium igazgatója elbúcsúztatta végzőseinket, majd a ballagó diákok emlékül átnyújtották az igazgatónőnek tarisznyájukat, és virágcsokorral köszönték meg munkáját.

A végzős osztályok hagyományosan városunktól is elbúcsúznak, hiszen sokan közülük egyetemeken folytatják tanulmányaikat az ország nagyvárosaiban. Sárvár város polgármestere a Nádasdy vár udvarán köszöntötte a ballagókat, majd a Sárvári Turisztika Technikum tolmácsolásában egy dalt hallgattunk meg. Hevér Mihályné igazgató beszéde és Varga Krisztián szavalata után a végzős diákok egy szál virágot helyeztek el a Várparkban Tinódi szobránál.