« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
10.B

Osztályfőnök: Grodvaltné Martos Veronika

Létszám: 32 fő

Barkovics Dániel, Bolla Dorina, Boros Gréta, Burka Réka, Dhellem Patrick, Farkas Hanna, Fider Fanni, Gombás Márkó Marcell, Gyurátz Virág Júlia, Hujber Fanni, Joó Szonja Bella, Kalauz Adél, Kertész Fruzsina, Kolonics Anna, Koronczai Adél, Magó Magdolna, Majerhoffer Noémi, Nagy Petra, Palatinus Anna, Pintér Blanka, Rácz Anna, Sáry Bercel, Schimmer Johanna, Sipos Bálint, Smidéliusz Liliána, Szár Gábor, Szentgyörgyi Anna Csenge, Takács Kata, Takács Luca, Várallai Marcell Manó, Vigh Levente, Vinter Dóra

Kitűnő: Szentgyörgyi Anna Csenge

Jeles: Boros Gréta, Gyurátz Virág Júlia, Hujber Fanni, Kalauz Adél, Majerhoffer Noémi, Szár Gábor, Takács Luca

Tantárgyi dicséretek:

Irodalom: Hujber Fanni

Magyar nyelv: Hujber Fanni

Történelem: Hujber Fanni

Biológia: Nagy Petra, Takács Luca

Földrajz: Barkovics Dániel, Boros Gréta, Hujber Fanni, Nagy Petra, Rácz Anna, Szár Gábor, Szentgyörgyi Anna Csenge, Takács Luca

Ének-zene: Dhellem Patrick, Hujber Fanni, Majerhoffer Noémi, Palatinus Anna, Rácz Anna, Vigh Levente

Vizuális kultúra: Palatinus Anna

 

Velencei-hegység, 2022. 05. 06-07.

Az alábbi összefoglalásban diákok élménybeszámolói olvashatóak az osztálykirándulásról

Túra

Pázmándra érkeztünk meg busszal, innen indult a túra. Utunk elején meredek sziklákra kellett felmásznunk, hogy máris egy gyönyörű kilátás táruljon élénk.

„A hegy tetején egy hatalmas rózsaszín bicikli jelezte hogy aznap arra tekernek a Giro D'Italia versenyzői”

Tovább sétáltunk felfelé a Zsidó-hegyre. Első nagyobb megállónk egy Nadap nevű faluban volt, ahol fotózkodtunk Vörösmarty szobránál, annak reményében, hogy irodalomból szerzünk egy jó jegyet. Azt is megtudtuk, hogy itt keresztelték meg a költőt.

Később megérkeztünk az Angelika forráshoz, mindannyian megebédeltünk a magunkkal hozott útravalóból. Osztálykép is készült.

„A Pandúr sziklára is felmásztunk, a panoráma miatt megérte a fáradozást. Voltak, akik olyan önállóan haladtak, hogy fél óra gyaloglást, és e sziklaalakzatot kihagyva, már az ingóköveknél vártak be minket.”

…Mire odaértünk az utolsó látványossághoz, már tényleg elfáradtunk. Pákozdnál zártuk a túrát, ahonnan busszal egyenesen Dinnyésre, a szálláshelyre utaztunk…

A túra kemény volt tehát, de az egyik tapasztalt kiránduló így vélekedett: „Mivel amúgy is sokat túrázom, föl voltam arra készülve, hogy sokat fogunk menni a Pandúr kövekig. Volt nálam elegendő kaja és innivaló is. Szerencsére az időjárás is nagyon jó volt, ahhoz képest, hogy előtte még esőt írtak egész napra. (Kicsit dezsavúm lett volna a tavalyi esős túra miatt… :D). A 15 km 16 lett végül, de megérte.

Jó időnk volt, mindenki remekül teljesített, jól éreztünk magunkat. Viszont sajnos egyikünk megsérül: elcsúszott és megsérült a lába…

Kenuzás

Dinnyés szomszédos településéről, Agárdról indult esti, naplementés kenutúránk.

Ez sokunk kedvenc programja volt.

„Életemben először kenuztam. Este 7 kor indultunk, egy kenuba 8 ember fért be. Lassan mindenki beült, elhelyezkedett, és mehetett a menet. Az elején nehézkesen ment az evezés, de hamar belejött mindenki, megtanultunk egymásra hangolódni, együtt dolgozni. Útunk közepén megállt az osztály, és a szakértő mesélt nekünk a Velencei-tóról, annak környékéről, a madarakról, és élővilágáról. Elindultunk vissza a parthoz, már lement a nap, beszélgettünk, énekeltünk, nevettünk.

Néhány spontán megnyilatkozás: „A kenuzás, nekem, az este mellett, a legjobb élményem a kirándulásról. Csak fiúk voltunk a csónakban, ami meg is látszott, mert mi voltunk a legtalpraesettebbek az egész osztályból”

Álljon itt egy vegyes összetételű csoportból is beszámoló: „Bevallom őszintén a lányokkal előszőr nem volt könnyű, mivel sokat veszekedtek a csónakban xdd…, de végül sikerült mindenkinek megnyugodnia. Ráadásul bele is jöttünk az evezésbe. Igaz, a felhők miatt nem volt olyan szép a naplemente, de így is élvezte szerintem mindenki.”

Esti fürdőzés

„Ottó Tanár úrral a kenuzás után elsétáltunk a közeli szabadstrandra. Kétségek között, de végül belementünk a fiúk után a féltérdig érő vízbe. Meg is bántuk hamar, fröcskölés áldozatai lettünk…

„A bátrabbak fürödtek egyet a Velencei- tóban, ami annak ellenére, hogy 18 fokos volt, nem tűnt hidegnek.”

„Az éjszakai fürdőzés szerintem az est fénypontja volt. Hál’isten senki sem kapott tüdő gyulladást :)”

Szállás

A szállásunk nagyon szép, tiszta és otthonos volt, hatalmas udvarral. „A szállás nagyon modern volt kivül is, belül is.”

Miután visszamentünk a szállásra, pizzáztunk, később tábortüzet raktunk és közösen énekeltünk, játszottunk. „Vacsorának az a pizza borzasztó volt”

Este

Az, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, abból is látszott, hogy csak hajnalban feküdtünk le aludni.

„Éjszaka azért 5 és fél órát tudtam aludni, bár nem volt elég, mert hulla voltam reggel”

Székesfehérvár

A hangulatos este után, illetve annak ellenére, „többségünknek sikerült időben felkelnie, így szombaton időben indulhattunk Székesfehérvárra. Itt közösen tettünk egy sétát a belvárosban, aztán kaptunk szabadidőt, amikor mindenki evett valahol, a többség egy közeli McDonald's-ban.

„A belvárosban túráztunk, megnéztük a harangjátékot, régi épületeket, szobrokat, majd a plázába is betértünk”

„Szombaton a szabadprogram és a meki nagyon tetszett!!”

Nádasdladányi Nádasdy kastély

A Nádasdy kastélyban sárvári diákokként nagyon otthonosan éreztük magunkat.

„Utolsó programunk a nádasdladányi kastély megtekintése volt, ahol egy nagyon érdekes idegenvezetés után magunk is körülnézhettünk a gyönyörűen felújított kastélyban és a parkban.

„A kastély gyönyörű, elkepesztő! A parkban egy csodás tó látványában gyönyörködhettünk.”

„Az épület kívülről legalább olyan szép, mint belülről. Ügyeltek arra, hogy ugyanolyan stílusban rendezzék be, amilyenben eredetileg készült.”

„A Nádasdy kastélyt nagyon élveztem! A hatalmas kert és a tó, és nagyságával, szépségével a kastély -az egész osztálynak elnyerte a tetszését.”

Élmény

Azt hiszem, mindenkinek felejthetetlen élmény marad az idei osztálykirándulásunk

„Örök emlék marad mindannyiunk számára!”

És zárásul egy építő kritikai hang: „Jövőre remélem még jobb lesz, és lesz sok szabadprogram is!”

Kísérőtanár: Grodvalt Ottó

Grodvaltné Martos Veronika, osztályfőnök.

Élményeiket megosztották: Burka Réka, Fider Fanni, Gyurátz Virág, Hujber Fanni, Koronczai Adél, Magó Magdolna, Szár Gábor, Takács Luca, Vigh Levente