« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
12.B

Osztályfőnök: Berkovits Rita

Létszám: 27 fő

Baldauf Ábel Norbert, Balog Áron, Bergenyei-Soós Balázs, Dénes Hanna, Dénes Kitti, Farkas Liza, Galambos Márton, Győrvári Botond, Herczeg János, Horváth Anna Kata, Keszei Réka, Király Panka, Kiss Patrik, Kucsera Loretta, Kulcsár Mihály, László Simon, Nagy Gellért Dániel, Pados Bianka, Pallósi Diána, Pénzes Hanna, Pusztavámi Márton, Rauch Lilla Zsuzsanna, Süle Máté, Tóth Dávid, Varga Sára, Veiczer Kiara, Wawrzsák Sámuel Gábor

Jeles: Bergenyei-Soós Balázs, Dénes Hanna, Dénes Kitti, Győrvári Botond, Horváth Anna Kata, Keszei Réka, Király Panka, Kucsera Loretta, Kulcsár Mihály, Pénzes Hanna

Tantárgyi dicséretek:

Német nyelv: Bergenyei-Soós Balázs, Dénes Kitti

Történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek: Bergenyei-Soós Balázs, Dénes Hanna, Horváth Anna Kata, Király Panka, Kulcsár Mihály, László Simon

Biológia-egészségtan: Bergenyei-Soós Balázs

Ének-zene: Kulcsár Mihály

Testnevelés és sport: Dénes Hanna, Kulcsár Mihály

 

Az utolsó osztálykirándulás

Május 20-a egy fontos dátum volt az osztályunk életében, hiszen ez volt az utolsó alkalom, hogy egy kirándulás keretein belül együtt lehettünk. A korábbi vírushelyzet miatt kétnapos kiruccanáson még nem vettünk részt ezelőtt, így mindenki izgatottan várta, hogy megérkezzünk.

Egy hosszú vonatút után elfoglalhattuk a szállásunkat Agárdon, majd kis pihenő után nekivágtunk az első programnak: a biciklitúrának a Velencei-tó körül. Szerencsénkre nagyon jó időnk volt, bár a hőségben egy-két pihenőt be kellett iktatnunk. Megálltunk a pákozdi Katonai Emlékparkban, ahol megtekinthettünk a magyar hadtörténelemből megmaradt tárgyakat, fegyvereket.

A közel háromórás biciklitúrát követte a kenutúra, ami hatalmas élmény volt. Ezt másnapra terveztük, de a kiszámíthatatlan időjárás miatt inkább áthelyeztük az első napra, hogy semmiképpen ne maradjunk ki ebből az élményből. Egy kis ismertető után kenuba ültünk, hogy közelebbről is megtekinthessük a Velencei-tó vadvilágát. Sok érdekességet tudhattunk meg, miközben áteveztük a tavat. A nap végére fáradtan, de az élményektől feltöltődve álltunk neki sütögetni, amihez társult egy kis kártyajáték, illetve zene is.

Másnap – az előrejelzés ellenére ismét jó idő volt, de a tervezett kenutúrát már letudtuk, ezért szabadprogramként bejártuk Gárdonyt. Számos étterem, kávézó van a városban, így nagyon hamar eltelt az idő, s már mennünk is kellett a vonatra, az úton persze mindenki csendbe burkolódzva pihente ki a két nap eseményeit.

Úgy gondolom, nagyszerű élményekkel zártuk le az utolsó gimnáziumi évünket, s két napra ismét gondtalan diákok lehettünk, amiért nagyon hálásak vagyunk Rita néninek és Kőszegi Zsanett tanárnőnek.

Keszei Réka
12.B osztályos tanuló