« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Mesterséges Intelligencia (MI) Kihívás

A Digitális Jólét Nonprofit Kft. versenyt írt ki a digitális világ és a mesterséges intelligencia iránt érdeklődő középiskolás fiataloknak. Az online kurzus esélyt adott a mesterséges intelligencia lehetőségeinek megismerésére és kompetenciafejlesztésre.

Az interaktív ismeretterjesztő tartalomnak köszönhetően betekinthettünk a mesterséges intelligencia izgalmas világába, valamint sikertörténeteken és esettanulmányokon keresztül láthattuk a technológia alkalmazási területeit.

Mivel fontosnak tartjuk a digitális technológiák előnyeivel, lehetőségeivel való megismerkedést, iskolánk is csatlakozott az MI Kihíváshoz.

A részvételhez szükség volt egy online kitöltendő regisztrációs adatlapra, amely tartalmazta az iskola adatait és a pályázat elbírálásához szükséges adatokat.

A pályázaton résztvevő iskolák feladata volt mozgósítani a tanulókat és pedagógusokat, hogy minél többen végezzék el az MI Kihívás / Bevezetés a mesterséges intelligencia világába című online kurzust.

A digitális kultúra, az etika és az életvitel és gyakorlat tantárgyak classroom kurzusaiban elérhetővé tettük a tanulók számára a tananyagot. Ez a projekt egy olyan iskolaszintű közös kihívás volt, ahol minden résztvevőnek hozzá kellett tennie a maga kis részét, minden sikeresen megszerzett, a tananyag elvégzését igazoló oklevéllel újabb képletes „4000 forinttal” kerültünk közelebb az egymilliós fődíjhoz. Az olvasott tananyagokról érkeztek a visszajelzések, beszélgetések indultak az MI jelenlétéről, előnyeiről és társadalmi hatásairól. Voltak, akik ennek kapcsán pesszimistán látják a jövőt, de éppen ezért kell megismerkednünk a természetével, hiszen nap mint nap már most is használjuk, az előnyei mellett látnunk kell a jövőnket befolyásoló, formáló működését is.

Gimnáziumunk 2022. március 11-én elérte a 100%-ot, azaz az iskola minden diákja és pedagógusa elvégezte a kurzust.

Erőfeszítésünk elérte célját, hiszen összefogásunk eredményeképpen 2022. március 31-én az ITM Könyvtártermében ünnepélyes keretek között átvehettem Pölöskei Gáborné, szakképzésért felelős helyettes államtitkártól az elismerő oklevelet, valamint 1 000 000 Ft értékben tárgynyereményekkel jutalmazta iskolánkat a Digitális Jólét Nonprofit Kft.

Grodvalt Ottó
informatika szaktanár

 

 

Digitális Jólét Program honlap

Digitális Jólét Program Facebook

Digitális Jólét Program LinkedIn