« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Konferencia az egészségről

2022. június 13-án egy Erasmus+ program keretén belül részt vehettünk néhány diáktársammal együtt az iskolánkban megszervezésre kerülő egészségkonferencián. Az eseményen nyolc gimnazista tanuló mellett a technikum tizedikes és tizenegyedikes diákjai voltak jelen, összesen 54 tanuló.

A program reggel 8 órakor vette kezdetét az iskola dísztermében. A konferenciát egy bemutatkozással kezdtük, ezután egy interaktív feladatot tűztek ki számunkra. Egy weboldal segítségével minden tanuló kitölthetett egy online kérdőívet. Mindezek után egy rövid véleménynyilvánításra kaptunk lehetőséget, majd a konferencián egy röpke 15 perces szünet következett. A pihenő után egy kerekasztalbeszélgetés kezdődött, ahol a vendégelőadók kifejtették véleményüket a korunkbelieket érintő aktuális egészségügyi gondokról és ezek megoldásáról. Később a szervezők tápláló és egészséges szendvicsekkel kínáltak minket és természetesen a folyadék utánpótlásunkról is gondoskodtak. A falatozást követően egy Kahoot! vetélkedőn mérhettük össze tudásunkat, ahol az első három helyezett diák értékes nyereményeket vihetett haza. A kvíz után tíz fős csoportokra osztottak minket, majd minden csapat kapott egy-egy problémát, melyek megoldásán kellett törni a fejünket.

A beszélgetések és feladatok nagyon izgalmasak, érdekesek voltak és sok új információval bővíthettük tudásunkat. Összességében fantasztikus hangulatban telt el az egész nap és bátran állíthatom diáktársaim nevében is, hogy nagyon jól éreztük magunkat.

Mórocz Bálint
11.A osztályos tanuló