« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Színház otthonról

Az idei tanév furcsa és különös. A vírushelyzet mindent felülír: a napokban ismét visszatértünk a digitális oktatásra, elmaradnak a közösségi programok, a gólyanap a legnagyobb odafigyelés mellett osztályonként zajlott, a szalagavatókat elhalasztottuk januárra, karácsonyi műsor sem lesz.

… és színházba sem mehetünk, ahol egyébként egy kicsit kikapcsolódunk, pozitív, és persze néha negatív élményekkel gazdagodunk, nevetünk és néha sírunk is. Az előadások után még sokáig beszélgetünk egy-egy részletről, egy-egy rendezői megoldásról, a színészek játékáról.

Az elmúlt tanév márciusában pontosan azon a napon mentünk volna a Weöres Sándor Színház Liliomfi című előadására, amikor a kezdődő járvány miatti gyors döntést követően minden színház bezárt. Így a 2019-20-as tanév diákbérletéből 2 előadásunk is elmaradt. Az idei tanévben aztán nagyon bizakodtunk, de november elejétől a színházak ismét bezártak. A színház igazgatója, a dolgozók és a színészek ötletelése nyomában a leállás előtti utolsó napokat kihasználva a színház rögzített egy éppen futó előadást, amely a mi tavalyi bérletünkben is szerepelt. Balikó Adrienn közönségszervező fel is vette velünk a kapcsolatot, és így lehetőséget kaptunk mi is arra, hogy ha online is, de megnézhetjük az Egy kis hölgy a Maximból című előadást. Bár az érzés más az otthoni fotelből, hiszen egy felvétel és egy élő előadás nem összehasonlítható, de természetesen így is örülünk a lehetőségnek.

Talán sokunk nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk már a személyes találkozást!

Szijártóné Lepsényi Ildikó
könyvtárostanár

 

 

http://www.wssz.hu/tartalom/cikk/kis-holgy-a-maximbol

http://www.wssz.hu/tartalom/galeria/6603