« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Digitális kommunikáció fejlesztése a Sárvári Gimnáziumban
Vígh Viktor mesterpedagógusi program

 

Napjainkban a digitális-virtuális világ összefonódott a valósággal. A technológia fejlődése olyan kihívásokat generál az oktatás területén is, amelyre a pedagógusoknak fel kell készülnie. Sajnos a mai magyar oktatás, gazdaság, társadalom csak kullog a digitális evolúciót követő országok (Dél-Korea, Japán, Norvégia, Észtország) mögött.

Fontos, hogy a középiskolások már a gimnáziumban egységes formai és tartalmi követelmények alapján legyenek képesek magas színvonalon önéletrajzok, motivációs levelek, hivatalos levelek, írásbeli beadványok, prezentációk készítésére. Az iskolai digitális kommunikációs csoport segítségével sikerült egy olyan dokumentumgyűjteményt létrehozni, amely elsősorban diákoknak, tanároknak szánt segédanyagokat (leírások, minták, értékelő lapok) tartalmaz. Az adatbázis az iskola honlapján mindenki számára elérhető:

https://www.sarvaritinodi.hu/hu/digitaliskommunikacio.html

A következő öt évben az adatbázis ki fog egészülni a kérdőívkészítésről (kérdőíves kutatás), a diagramszerkesztésről, poszterkészítésről, valamint a közösségi médiáról szóló dokumentumokkal. A mesterprogram során elkészült online adatbázis diákoknak és a tanároknak is segít majd a digitális kommunikáció magas színvonalú elsajátításában.

Vígh Viktor
biológia-földrajz szakos tanár