« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Ünnepélyes bizonyítványátadás
Egy különleges évfolyam búcsúja a Tinóditól

Iskolánk a járványhelyzet miatt rendhagyó keretek között búcsúztatta érettségiző diákjait. Mindhárom végzős osztályunk külön-külön, a szóbeli érettségi vizsga zárónapján, családias körülmények között köszönt el az alma matertől.

„Ti egy nagyon különleges évfolyam vagytok”– kezdte a beszédét a Tinódi Gimnázium igazgatónője az érettségi bizonyítványok kiosztásával egybekötött ballagási és évzáró ünnepségünkön.

Ennek az évfolyamnak a diákjai voltak az elsők, akiknek kötelező volt legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tenni ahhoz, hogy tanulmányaikat a felsőoktatásban folytathassák. Ők voltak az elsők, – s nagyon reméljük, hogy az utolsók is, – akik egy világjárvány kellős közepén érettségiztek. A tanulók a vizsgákra a digitális tanrend keretei között készültek, a rendkívüli helyzetben is helyt álltak, bebizonyították, hogy távol az iskolától is lehet szorgalmasan tanulni, remek eredményeket elérni. Büszkék vagyunk rájuk, hiszen kiválóan vették az akadályokat, amelyeket az élet váratlan helyzetei teremtettek számukra.

A megható ünnepélyen mindegyik osztálytól a párhuzamos 11. osztályok képviselői is elköszöntek. A ballagási hagyományokhoz hűen a végzősök átadták az iskola zászlaját az itt maradó 11. évfolyam tanulóinak, a búcsúzók bizonyítványaik mellé megkapták a ballagási jelképet, a tarisznyát is, a legkiválóbbak pedig a megérdemelt jutalomkönyveket, okleveleket.

Haraszti Dorottya
11.A osztályos tanuló