« 2021. október »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
KEVIN verseny I. hely
Kreatív ötletgyár a KEVIN győri döntőjén

Sárvári gimnazisták nyerték meg a BGE innovációs versenyét

A Sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium diákjai nyerték meg a Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyének regionális döntőjét, melyet 30 diák részvételével szerveztek meg Győrben a Révai Miklós gimnáziumban.

A versenyt a Budapesti Gazdasági Egyetem hirdette meg pályaorientációs programja keretében. A diákoknak olyan ötlettel kellett érkezniük, amely az őket érintő valós problémára keresett hatékony megoldást. Majd egy kreatív ötletgyáron, egy innovációs versenyen vettek részt. A megmérettetés célja az volt, hogy minél inkább felszínre hozzák a fiatalok kreativitását.

A versenyt a „Reményteli Esetek” nevű csapat nyerte meg Sárvárról „Tabu óra” című ötletével.

Az első helyezett csapat tagjai, Ács Dorka, Halász Boglárka, Joó Dorka és Molnár Kristóf, egy-egy polaroid fényképezőgéppel térhettek haza a győri döntőről.


30 diák 7 csapatban mérte össze tudását a győri Révai Miklós Gimnáziumban megrendezett Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyének (KEVIN) idei második, győri döntőjén. A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) pályaorientációs programja keretében meghirdetett idei verseny második regionális döntőjét a Vas Megyei SZC Tinódi Sebestyén Gimnáziuma és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskolája „Reményteli Esetek” nevű csapata nyerte meg Sárvárról „Tabu óra” ötletével.

A versenyen a BGE konzorciumi partnere, a HUNGARNET Egyesület „Mesterséges Intelligencia nyílt napot” szervezett, melynek keretében az alapvető LEGO programkészítési elemek elsajátítása mellett LEGO robot bemutatót is láthattak a diákok.

A BGE az EFOP-3.4.4-16-2017-00013 felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató pályázat keretében megvalósuló pályaorientációs programjában a 2018-as siker után, tavaly ősszel második alkalommal hirdette meg a versenyt, amelyre közel 80 csapat jelentkezett szerte az országból. A megmérettetés online fordulójában gazdasági témájú esettanulmányokat oldottak meg és prezentációt készítettek a résztvevők. A továbbjutott csapatok idén három regionális döntőn (az első dunaújvárosi után február 15-én Győrben és 29-én Szolnokon) mérték össze tudásukat.

A versenyre olyan ötlettel kellett érkezniük a csapatoknak, amely az őket érintő valós problémára keresett hatékony megoldást. A legtöbb ötlet/probléma a környezetükkel és a közösségükkel volt kapcsolatos.

A diákok egy kreatív ötletgyáron, egy Hackathon jellegű innovációs versenyen vettek részt és dolgozták ki hozott ötletüket. A jelenlévők új üzleti gondolkodásmóddal ismerkedhettek meg és beleáshatták magukat a business model canvas - üzleti tervek világába, illetve a pitch előadásmódban is kipróbálhatták prezentációs készségeiket. A megmérettetés célja az volt, hogy minél inkább felszínre hozzák a fiatalok kreativitását.

Az első helyezett csapat instant fényképezőgépeket filmekkel, a második helyezettek bluetooth-os hangszórókat, míg a harmadik helyezett csapattagok powerbankokat és bögréket vihettek haza.

Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja a verseny kapcsán elmondta: “A KEVIN versenyen eddig több mint félezer középiskolás diák mérte össze tudását az elmúlt év során az ország minden szögletéből. Az idei kihívás újdonsága, hogy az induló csapatok kipróbálhatják magukat LEGO játékok programozásában és így is bizonyíthatják kreativitásukat és problémamegoldó képességeiket. Meggyőződésem, hogy a fiatal generációknak a gazdasági, üzleti képzések iránti érdeklődése legjobban személyes találkozások keretében, innovatív eszközök és játékok bevonásával kelthető fel.”

Forrás: BGE hivatalos sajtóközleménye


A győri Révai Miklós Gimnázium adott otthont a KEVIN (Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenye) regionális döntőjének február 15-én, szombaton. A győri döntőn hét csapat, harminc diákja szállt versenybe innovatív ötletével, és prezentálta azt a nap végén az itt elsajátított pich technikával. A Révai Miklós Gimnáziumban megrendezett döntőt a Vas Megyei SZC Tinódi Sebestyén Gimnáziuma és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskolája „Reményteli Esetek” nevű csapata nyerte meg Sárvárról „Tabu óra” ötletével.

https://www.kisalfold.hu/helyi-ertek/gyorben-rendeztek-a-kevin-orszagos-kreativ-otletverseny-2-regionalis-dontojet-galeria-6819138/