« 2019. november »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Pályaorientációs kirándulások

A 11.C osztály vendéglős csoportjával Sárvár egyik legjobban működő és legszínvonalasabb éttermébe, a Várkapu vendéglőbe és panzióba látogattunk el október 15-én. A vendéglátóhely üzletvezetője, Péntek András volt segítségünkre az üzemlátogatáson. Az étteremben először információkat kaptunk a vendéglátóhely kialakításáról, piaci helyzetéről, a szezonalitásról, a személyi feltételekről és egyediségéről. Az ízlésesen elkészített étlap döntően klasszikus magyar ételekből áll, a belső dizájn pedig történelmi hangulatot idéz. Később az üzletvezető végigvezetett bennünket a konyhán és a borospincén is.

A tartalmas és érdekes beszélgetés formában zajló üzemlátogatást rendkívül élvezték a tanulók.

 

 

 


Kellemesen meleg időben indultunk a 9.C osztállyal Jákra 2019. október 24-én. A kirándulás célja a falu híres román stílusú templomának meglátogatása. A szakmai munkaközösség által kiválasztott történelmi emlék fontos célpontja a kulturális turizmus gyöngyszemeire vágyó hazai és külföldi turistáknak. Miután megvettük a jegyet, a templom főbejáratához, a bélletes kapuhoz sétáltunk. Ilyen kapuzat rendkívül ritka Magyarországon. Hozzánk közel a lébényi templom büszkélkedhet ilyennel. A diákokkal belülről és kívülről is körbejártuk a tatárjárás évszázadában épült templomot. A séta fókuszában formabontó módon most nem a történelem állt, hanem a turizmus. A tanulókkal közösen elemeztük a templomot mint turisztikai attrakciót. Szó esett többek között: az információs helység szerepéről, színvonaláról, az itt dolgozó gondnok pozitív hozzáállásáról, szakértelméről, a bejáratnál kapható magyar és idegen nyelvű turisztikai kiadványok praktikusságáról, esztétikájáról, az információs táblákról, a parkoló nagyságáról, a hely tisztaságáról, az ide vezető turistaútról, sőt a mellékhelység állapotáról is.

A különleges templombejárás alkalmával a diákok nemcsak a jáki templom történelmével lettek gazdagabbak, hanem sikerült e kulturális kincsünket mint idegenforgalmi desztinációt is elemezniük.