« 2024. március »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
EDUCATIO Kiállítás, Budapest

Január 11-én kora reggel indultunk Budapestre. Az Educatio Kiállításra látogattunk el annak reményében, hogy segítséget kapunk az előttünk álló nagy döntéshez, a továbbtanulásunkhoz.

Utunk először a Nemzeti Múzeumba vezetett. Számomra minden kiállítás tud meglepetést okozni, mindig új dolgokra csodálkozhatunk rá. Ezt követően az Educatio Kiállítást vettük célba. Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. Közel 50 hazai felsőoktatási intézmény jelenlegi hallgatói, oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésekről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről és akár a tanulmányokat követő jövőképről is. A továbbtanulni szándékozók mellett a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is fontos, egyedülálló lehetőséget nyújt a rendezvény, hiszen mind egy színtéren értesülhetnek a szakmai újításokról, módszerekről. Különböző előadások keretein belül tájékozódhatnak a magyar felsőoktatás jövőjéről, valamint a kiállítók képviselőivel beszélgetve alkalom nyílik elképzeléseinket közös útra terelni. Szerintem legtöbben a bőség zavarával küszködtünk, nehéz volt eldönteni, hol kezdjük az érdeklődést.

Ezen a fárasztó, de hasznos napon sokan kaptunk ötleteket, hasznos információkat, tanácsot és segítséget elképzeléseink megvalósításához, a döntéseink meghozatalához. Hazaindulás előtt még az Árkádban lazíthattunk egy kicsit, majd vonattal az esti órákban érkeztünk haza.

Sümeghi Lili
11.B osztályos tanuló