« 2020. február »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Koktélparti az iskolában

A januári borongós napokat egy kicsit feldobva az utazás és turizmus boszorkánykonyhájában alkoholmentes, frissítő koktélokat kotyvasztottunk. Ez igazán jó feladatnak bizonyult, hiszen „keverni” nagyon szeretünk. A koktélkészítés saját vagy kész ötletek alapján is történhetett. A profiktól tanulni persze jó dolog, de mégis mindenki saját kútfőből dolgozott. Volt, aki alma, répa, citrom, eper, lime kombinációval, más pedig egy málnás-gyümölcsös kreációval próbálta lenyűgözni a többieket, mivel a zsűri tagjai is a csoport tagjai közül kerültek ki.

Vígh Viktor tanár úr egy ananászos itallal kápráztatott el minket. Kis versenyünkön persze Ő is az első helyben reménykedett. Bár alkotása az ízek terén oklevélhez juttatta, azért mi sem maradtunk le. Finomnak bizonyult még Horváth Bettina (12.A) málnás-citromos koktélja, valamint a saját kivis-kókuszos-ananászos-epres keverésem. Ezzel az ízkavalkáddal és a kigyakorolt rétegzésemmel a legmutatósabbnak járó oklevelet is elhoztam a Tanár úr elől.

A feladat során jól szórakoztunk. Reméljük, Tanár úr máskor is kap olyan ihletet, amivel megfűszerezi hétköznapjainkat.

Eckert Réka
11.C osztályos tanuló