« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Utazni jó!

Március elején kis csapatunk Budapest felé vette az irányt. Úti célunk az Utazás 2017 Kiállítás megtekintése volt. Pestre érve először a patinás Gellért Szálló vendégei lehettünk. 2 órára bepillanthattunk egy szálloda mindennapjaiba. A szálloda minden részét Vásony Mihály úr mutatta meg nekünk. Ezt követően a Nemzeti Múzeumban a koronázási ékszereket és a palástot néztük meg.

Következett utazásunk fő célja! Az emberek többsége úgy gondolja, hogy egy turisztikai kiállítás unalmas lehet, és csak a prospektusokról szól. De ez egyáltalán nem így van! Élményeinkből most néhányat megosztunk veletek. Úgy érezhettük, mintha néhány óra alatt körbe utaztuk volna a Földet. Az egyik pillanatban még részesei lehettünk egy afrikai rituálénak, a másikban pedig már a Kanári szigetek trópusi látványában gyönyörködhettünk. Finomabbnál finomabb specialitásokat kóstolhattunk, minket legjobban az indonéz ízek varázsoltak el. Ám lenyűgözőek voltak a különböző kultúrák népviseletei is!

A technika is képviseltette magát a kiállításon. A veterán autóktól kezdve a legmodernebb modellekig sokféle autót láthattunk, kedvére válogathatott bárki.

A nagyszínpadhoz érkező látogatókat színes forgatag fogadta: egymást követték a különböző országok és városok látványos bemutatói.

És akinek még ez sem volt elég, az szerencsét próbálhatott: különböző pultoknál játékos módon apró nyereményekhez juthatott.

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk a kiállításon. Reméljük, jövőre is ott leszünk:

13.T, 12.D, 10.D osztály turisztikásai és
a 10.C Utazás/turizmusos diákjai!