« 2020. május »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Tájékoztató
Koronavírus fertőzés megelőzése

Tisztelt Szülő!

A koronavírus járvány megelőzéséhez mindenki együttműködésére és felelősségvállalására szükség van. A kockázatok mérséklése érdekében a célzott intézkedések mellett rendkívül fontos az összehangolt, megfontolt, a pánikkeltő elemeket mellőző kommunikáció is.

Az általam vezetett intézményben dolgozók és tanulók figyelmét felhívom a higiéniai szabályok, különösen a rendszeres és alapos kézfertőtlenítés fokozott betartására. A helyes, fertőtlenítő kézmosás szabályairól a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján több infografika is megtalálható, ld. a képet.

A technikai dolgozók vírusölő szer használatával rendszeresen takarítanak és fertőtlenítenek a közös helyiségekben.

Ha járt a közelmúltban diák vagy tanár fertőzött területen, akkor kérjük, hogy ő lehetőleg ne menjen közösségbe, és figyelje saját magát!  Ha valaki magán vagy szülőként gyermekén tüneteket - láz, köhögés, torokfájás, levertség - észlel, akkor maradjon otthon, telefonon értesítse háziorvosát, vagy hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ 06 80/277-455 vagy 06-80/277-456 zöldszámait!

Az oktatók, tanárok együttműködését kérjük abban, hogy ha olyan tanulóról tudnak, aki családi szervezésben fertőzött területen járt, ezt haladéktalanul jelezzék az intézményvezetés felé, és küldjék haza a diákot, tájékoztassák őt és szüleit a teendőkről a tünetek észlelése esetén.

Kérjük a Tisztelt Szülőt, hogy gyermeküket két hétig ne engedje iskolába, ha az elmúlt időszakban családi vagy egyéb okok miatt Észak-Olaszországban vagy más fertőzött területen járt! A szülő erről feltétlenül értesítse az iskolát is, mert ilyen esetben a tanuló hiányzása igazoltnak tekinthető.

Az elővigyázatossági intézkedések betartásával, eredményes betartatásával jelentős mértékben hozzájárulhatunk a megelőzéshez.

 

Köszönettel:

Hevér Mihályné
intézményvezető