« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Újra Monacóba utaznak a Tinódisok!

2012. szeptember 24-én a Tinódi Gimnáziumban zajlott le a Global Travel and Tourism Partnership (GTTP) által meghirdetett Research Competition & Award hazai fordulója, amelyet minden évben megrendeznek. Az idei év témája az Innovációk a turizmusban nevet viselte.

Az Iskolafejlesztési Alapítvány vezetésének mint zsűrinek gimnáziumunk két csapata között kellett döntenie arról, hogy melyik prezentáció képviselheti hazánkat a Monacóban megrendezett nemzetközi tanár és diák találkozón.

A Tóth Kitti és Szabó Brigitta alkotta csapat a sárvári Spirit Hotelt dolgozta fel mint turisztikai innovációt. A két diáklány az ötcsillagos hotelt mint az ötcsillagos város egyik kiemelkedő szálláshelyét, a luxus és a fejlesztések kavalkádját mutatta be, amely beépül Sárvár idegenforgalmi fejlődésébe.

A másik csapat öt főből állt (Czeglédi Bence, Gyuricza Vivien, Horváth Jennifer, Károlyi Bettina, Müller Jennifer). Ők a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt vették górcső alá. Az Asszociációk innovációkra a wellness világában című projektjükben a fürdő fejlesztéseit csoportosították marketing, technikai, szolgáltatási és komplex innovációkra.

Az előadások után, míg a zsűri értékelt, egy közönségszavazás is lezajlott. A nézőknek egyértelműen a Sipirit Hotelt feldolgozó prezentáció tetszett, így ők kapták a közönségdíjasnak szánt tortát. A zsűri értékelésében mindkét gimnáziumi csapat munkáját magas szintűnek nevezte, és külön megdicsérte a diákokat, hogy nem csak az elméletet ismertették, hanem gyakorlati munkát (interjúk a vezetőséggel, kérdőíves felmérés, SWOT elemzés stb.) is végeztek a projekt elkésztése során. Dr. Horváth Attila, a zsűri elnöke elmondta, hogy a két egyenrangú munka között nehéz volt választani, de sajnos csak egy csapat utazhat a nemzetközi találkozóra. A háromtagú szakmai zsűri a dolgozatok és a prezentációk alapján a fürdőt feldolgozó csapat munkáját hozta ki végül győztesnek. A csapat örömét nem homályosította el az a tény, hogy az öt főből csak ketten, a két angolul legjobban beszélő utazhat novemberben Monacóba.

A két szerencsés diáknak addig még nagyon sok dolga lesz, mert a dolgozatot és a prezentációt is le kell fordítaniuk angolra, valamint szponzorokat kell keresniük, hogy a kilenc külföldi csapatnak ajándékot tudjanak vinni.

Grodvaltné Martos Veronika, Vígh Viktor
Az Utazás és turizmus fakultáció tanárai

 

Gttp2012 Döntő