« 2024. március »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Szabadidős tevékenység

A Diákönkormányzat tevékenységei a 2011/2012-es tanévben

Az idei év is nagyon tartalmasan telt a Tinódi Gimnázium Diákönkormányzata (továbbiakban DÖK) számára. Az első komolyabb kihívás természetesen a Gólyanap lebonyolítása volt. A hagyományoknak megfelelően szervezett rendezvényen a gólyáink igencsak kitettek magukért, mind a beöltözésben, mind a szívatáson és természetesen a bemutatkozó műsorokon is. Jövőre a szívatást a győztes osztály, azaz a 9.B szervezheti!

 

 

A DÖK segítségével az idén négy fergeteges bulit tartottunk. A gólyabál, a mikulásbuli, a farsang és a diáknapi pörgés a létszám és a visszajelzések alapján is nagyon jól sikerültek. Az elismerés itt egyértelműen a sulirádiós csapatot illeti. Sósi és Flóri munkája nélkül nem csak a bulik, de az összes színpadi és egyéb hangosítást igénylő gimnáziumi ünnepség sem jöhetett volna létre. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem nekik a gimnázium diákjai és tanárai nevében az egész éves áldozatos munkájukat!

 

A DÖK keze természetesen az önkéntes munkák szervezésében is benne volt. Ebben a tanévben – immáron ötödik éve – gimis mikulások és krampuszok látogattak el az óvodákba, nagy örömet okozva ezzel a kicsiknek. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) Közöd napján részt vettünk a városi nagytakarításon. Kopácsi Lilla, a diákönkormányzat DIA koordinátora benevezte a békamentésben részt vevő csapatot egy, a DIA által szervezett versenybe is, amelynek középpontjában szintén az önkéntes tevékenység állt. Bár itt nem mi lettünk a győztesek, de a budapesti eredményhirdetésen kiderült, hogy benne voltunk az első tíz csapatban.

 

 

A műveltségi verseny szintén DÖK fennhatóságú, állandó program. A három remek hangulatú forduló alkalmával – amelyen a Gárdonyi Géza Általános Iskola lelkes csapata is részt vett – nyelvi, humán és reál területeken mérték össze erejüket az osztályok képviselői. A három győztes egy jutalomkirándulásra utazhatott a Tapolcai-medencébe.

 

 

A legnagyobb szabású rendezvényünk mégiscsak a diáknap volt. A flying Barbie vagy Szappanoperák vs valóságshowk c. tanári film és a rengeteg program, úgy gondolom, örök emléket hagyott a diákokban. A diáknapi trófea, igaz, némi kis kitérővel, de azért eljutott a győztes osztályhoz, a 11.B-hez, amelyet a következő diáknapig őrizhetnek. A 2013-as diáknapra is örömmel várjuk az ötleteiteket és építő kritikáitokat!

Sajnos a DÖK gyűléseken több fegyelmi ügyet is véleményeznünk kellett, de hát ez is hozzátartozik a munkánkhoz. Szalai Benedek, a DÖK tanácsának titkára által irányított diákönkormányzatunk jól és hatékonyan működik, ugyanakkor szeretném felhívni a diákság figyelmét arra, hogy a DÖK a diákjogok védelmének is egyik fontos fóruma. Osztályszintű vagy egyéni problémáitokkal a DÖK tagokhoz, illetve hozzám fordulhattok jogorvoslatért.

Remélem, jövőre még több és még izgalmasabb programokat tudunk szervezni a gimnázium diákjainak!

Vígh Viktor
DÖK segítő tanár

 

 

 

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány: Közöd nap

Hulladékgyűjtés és a békakordon leszedése a sárvári Parkerdőnél

2012. április 12-én a sárvári Parkerdő területén végeztünk önkéntes munkát a gimnazistákkal. A cél kettős volt. Egyrészt egy korábbi önkéntes tevékenységünk, a békamentés kordonját szerettük volna leszedni, másrészt a békamentés közben felfedezett illegális szeméttől akartuk megszabadítani az erdőt.

Csütörtök délután 14.00-kor találkozott a lelkes csapatunk a sárvári Spirit Hotel előtt. A zuhogó eső ellenére közel száz (94 fő) diák jelent meg. A diákokból 15 fő a békamentő kordont bontotta le. Ez abból állt, hogy a 400 m hosszan fakarókra kifeszített fóliát felszedtük és összetekertük, illetve a vödröket rejtő gödröket beástuk. A munka végeztével a terepet az eredeti állapotába állítottuk vissza. Ez közel két órás tevékenységnek bizonyult.

A diákok többsége szemeteszsákkal a kezében a Parkerdőt járta és az illegális kommunális hulladékot szedte az erdőben. Az akciónk sikeresnek minősíthető, hiszen a békakordont elbontottuk és az erdőből több köbméter hulladékot takarítottunk el. Ez utóbbi tevékenységünk szervesen kapcsolódott a városi nagytakarításhoz, melyet Sárvár Város Önkormányzata szervezett 2012. április 13-ra.

Vígh Viktor
DÖK segítő tanár