« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Első helyezés a Környezettudományi Diákkonferencián

Simon András 11.B osztályos tanuló első helyezést ért el a Pannon Egyetem Mérnöki Karán Veszprémben megrendezett kutatódiákversenyen, a környezettudomány szekcióban

 

A Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencián jártam

A veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Kara rendezte március 25-26-a között azt az országos diákkonferenciát, amelyen én is részt vettem Hidrológiai vizsgálatok a vízgazdálkodás problémáinak modellezésére a Kőszegi-hegységben című projektemmel.

A péntek déli regisztráció és vendéglátás után az egyetem dékánja, majd a mérnöki kar tanszékvezetője köszöntötte a versenyzőket. Egy fénytani bemutatót követően megkezdődtek a versenyek fejlesztő, környezettudományi és feladatmegoldó szekcióban. Én székesfehérvári, szombathelyi, zalaegerszegi, veszprémi gimnazisták között szerepeltem. Előadásom után a zsűri és a közönség is kérdezett a kutatásokról. A nap végén állófogadás, majd éjszakai városnézés következett. Az egyetem kollégiumának kétágyas szobáiban volt a szállás.

Szombaton délelőtt újabb előadók következtek, majd délben került sor az eredmények ismertetésére. Ekkor tudtam meg, hogy a zsűri nekem ítélte az első díjat, és az azzal járó pénzjutalmat.

Nagyon örültem a győzelemnek, szép élményekkel tértem haza Veszprémből. Köszönöm mentoromnak, Vígh Viktor tanár úrnak a felkészítést, s ajánlom minden diáktársamnak, hogy vegyen részt ezen a szép élményeket ígérő versenyen.

Simon András
11.B osztályos tanuló