« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
2006

Diáknap - 2006

Amikor szeptemberben beléptem az iskola kapuján az járt a fejemben, hogy vajon milyen lesz az idei diáknap, és milyen meglepetésműsorral rukkolnak elő tanáraink. A diáknap idén az Paródiáknap nevet kapta. Már mondhatom hagyományszerűen voltak sportversenyek, ügyességi feladatok a díszteremben, a városban, szponzorverseny, melyekben az évfolyamoknak kellett összemérni tudásukat illetve talpraesettségüket. A sport szerelemesei ügyességi feladatokban mérték össze tudásukat a tornateremben. Kúsztak, másztak, kapura lőttek, kosárra dobtak, labdát szedtek, kerékpároztak és még egy adott sportág ruházatát is magukra kellet ölteniük, melyet szigorú zsűri értékelt. A díszteremben zajlott a tanár-diák vetélkedő. Tanáraink részvételével alkottunk csapatokat és oldottunk meg játékos feladatokat. Az egyik legnagyobb sikert most is a karaoke hozta, hiszen hallhattuk tanárainkat, többek között Gacs Miklós tanárurat énekelni. A városi vetélkedőnek idén nem kedvezett az időjárás, de szerencsékre elállt az eső és zavartalanul lefolyt a verseny. Itt volt néhány igen jópofa versenyszám is. Az egyikben például fizetés nélkül kellett minél drágább tárgyat elhozni az üzletekből, vagy amikor egy talicska emberbefogadó képességét tesztelhettük. A dísztermi program a filmfesztivállal folytatódott, ahol diáktársaink által készített filmeket bírálta a zsűri. A sokféle stílusú alkotás között a legjobb film kategóriában a Tinódi Oscart a 12. C-sek által forgatott Üvegtigris paródia vitte el.

A nap fénypontja természetesen a tanári műsor volt. Tanáraink az idén is hatalmas meglepetéssel készültek. Először két videoklippet mutattak be, az országos sikert aratott Kistehén zenekar Szájbergyerek című dalát, illetve Szikora Robi Létezem című számát dolgozták fel. Aztán jött az igazi móka, ugyanis a dalokat élőben is előadták, egyéb számokkal körítve. Gacs Miklós és Grodvalt Ottó tanár úr gitárokon, Vígh Viktor tanár úr, Etti néni, Hevér tanárnő, no és persze Haraszti tanár úr mikrofonnal a kezükben, Bandi bácsi nyenyerén, Hevér tanár úr a dobok mögött adtak számot tehetségükről a diákseregnek. Hatalmas ováció fogadta műsorukat. Végül az eredményhirdetés és díjak átadása következett. Az idén a kilencedik év folyam győzőtt és így tőlük került ki a diákigazgató személye is.

Nagy sikert aratott a Paródiáknap 2006-ban és reméljük jövőre újabb élményekkel gazdagodhatunk! Köszönjük szépen összes tanárunknak a csodálatos perceket!

Pártli Boglárka
11.A osztályos tanuló