« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Akkreditált kiváló Tehetségpont

A Vas Vármegyei SZC Sárvári Tinódi Gimnázium a 2023/2024. évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként az Akkreditált kiváló Tehetségpont címet nyerte el!

A Matehetsz akkreditációs szakértői értékelésben az alábbiak olvashatók:

A Vas Vármegyei SZC Sárvári Tinódi Gimnázium 2018 óta akkreditált kiváló tehetségpont. Munkájukat a kreativitás, az együtt gondolkodás, a rugalmasság jellemzi. Mindkét tehetséggondozó programjuk komplex, innovatív. A „Sár vár” múzeum- és laborkaland elnevezésű műhelyük több tehetségterületet felölelő, újszerű, érdekes programokat és választási lehetőségeket nyújt a résztvevő diákoknak.

Az előző akkreditációs időszakhoz képest a tehetségpont munkája fejlődött, változott. Együttműködéseik száma tovább gazdagodott. Együtt dolgoznak a város több középiskolájával, kulturális intézményével, szorosabbra fűzték a már működő kapcsolatukat az erdészettel és az Erdészeti Kutatóintézettel.

A versenyző diákok száma és a versenyek köre is bővült az elmúlt években. A diákok elsősorban csapatversenyeken indulnak szívesen, de az egyéni versenyektől sem riadnak vissza.

Rendezvényeik széleskörűek, melyeket komoly tervezés, szervezés előz meg.

Céljaik közt szerepel a további hálózatosodás, pályázatokon való részvétel. Szeretnének létrehozni labor-szabadulószobát, a megújuló energiák nyomába szegődő kerékpártúrát szervezni, az egyéb innovatív élménypedagógiai módszereket népszerűsíteni regionális szinten.

Eddigi munkájuk, jövőbeni céljaik bizonyítják, hogy a tehetségpontban elkötelezett munka folyik, melyet a folyamatos megújulás, kreativitás jellemez.

A tehetségpont akkreditáció eredményét igazoló oklevelet a 2024. március 23-án megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Tehetségnapon adják át a tehetségpontoknak, amelyre mi is meghívót kaptunk.