« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Tanévnyitó

A 2023/24-es tanév tanévnyitó ünnepségét Némethné Rádl Krisztina igazgatónő azzal a gondolattal kezdte, hogy az élet folyamatos változás. Ha azonban az olykor kíméletlennek tűnő változást hittel, alázattal, kitartóan bizakodva és bátor kíváncsisággal, rugalmasan tudjuk szemlélni, akkor rájöhetünk arra, hogy a változás maga az élet. A változásban mindig van valami színes új kezdet, remény.

Igazgatónő azzal folytatta, hogy ebben a változó világban egy biztos pont, hogy szeptember 1-én kezdődik a tanév. Idén azonban nem június 15-én, hanem június 21-én fejeződik be. A téli szünet után a tavalyi évhez hasonlóan csak január 2. hetében jövünk vissza.

A gimnáziumban az új tanévet 239 diák és 23 pedagógus kezdi el a 4 évfolyam 8 osztályában. Az elmúlt tanév végén Nagyné Györe Katalin tanárnő távozott iskolánkból. Óraadókkal fogjuk megoldani az ő távozásával megüresedett álláshelyet.

Ahogy minden év elején, idén is beszámolt igazgatónő az elmúlt tanévben végzett gimnáziumi tanulók továbbtanulási eredményeiről. A 63 diákból 55 diák folytatja tanulmányait felsőoktatásban, alap vagy osztatlan képzésben, ill. felsőoktatási szakképzésben. 2 diák döntött úgy, hogy szakmát tanul, többen bekapcsolódtak a munka világába, két tanuló pedig jövőre újra megpróbálja a felvételit. Meglehetősen sok, 21 diák választotta a győri Széchenyi Egyetemet. 8 fő fog az ELTE-n tanulni, de lesznek tinódis diákok szeptembertől a Soproni Egyetemen, a veszprémi Pannon Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetemen, a Budapesti Gazdasági Egyetemen, az Óbudain és a Corvinuson is. Egy tavaly végzett diákunk pedig a grazi egyetemen folytatja tanulmányait.

A legtöbben valamilyen közgazdasági vagy informatikusi szakot választottak, de a pedagógia valamelyik területe is sok érdeklődőt vonzott. Lesznek, akik jogásznak, mérnöknek, orvosnak, szociológusnak, formatervezőnek, ötvösnek készülnek, hogy csak néhányat említsek meg a választott szakok közül.

Némethné Rádl Krisztina köszöntötte iskolánk legfiatalabb tanulóit, a 9. évfolyamos diákokat. A két osztályban összesen 60 fő kezdi meg gimnáziumi tanulmányait. A hét elején a gólyatáborban már ismerkedhettek egymással, osztályfőnökeikkel, az iskola diákjaival és tanáraival. Reméljük, kellemes élményt jelentettek a játékos feladatok, az éjszakai kalandozás. Miközben az énekkar elénekelte a Tinódi indulót, a felsőbb évesek feltűzték nekik a gimnázium jelképét, a Tinódi jelvényt.

Ezt követően igazgatónő elmondta, hogy az előttünk álló tanév 184 napjára (melyből 7 tanítás nélküli munkanap) elkészült a munkaterv. Idén is lesz gólyanap és gólyabuli, diáknap, megünnepeljük nemzeti és iskolai nevezetes ünnepeinket, lesz lehetőség a szakkörök, az énekkar, a versenyfelkészítő foglalkozások, a DSE munkájába bekapcsolódni, osztálybajnokságokon, osztályok közötti vetélkedőkön részt venni, tanulmányi és sportversenyeken indulni. Reményét fejezte ki, hogy mindezek az események fokozzák a tanulás iránti motiváltságot, és ha nem is minden reggel, de a legtöbb reggel jókedvűen jönnek a tanulók iskolába.

A pedagógusoknak pedig azt kívánta, hogy a tanév során munkájukat optimális és ideális körülmények között végezhessék, a ránk bízott tanulók tudásának gyarapítására, neveltségi szintjének növelésére koncentrálhassanak. Nagy László soraival zárta beszédét:

„Vezesd őket, utat ne tévessz,
S magadhoz mindig hű maradj,
Mert élen állsz, és messze látszol,
Sose feledd: példa vagy!”

Az ünnepség végén igazgatónő mindenkinek eredményes tanévet kívánt, és megnyitotta 2023/2024-es tanévet. Az énekkar 2 nyárbúcsúztató, őszköszöntő dal eléneklésével zárta az ünnepséget, mely után 3 osztályfőnöki órával indult az első tanítási nap.