« 2024. május »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Éneklő Ifjúság

Hosszú évek szép hagyománya, hogy Sárváron is minden április végén megrendezik a Kodály Zoltán által a múlt század közepén elindított Éneklő Ifjúság kórustalálkozót.

Mint az utóbbi években mindig, az idén is a csodálatos akusztikájú Szent László Templomban szervezte meg a Nádasdy Kulturális Központ a rendezvényt, ahol a Nádasdy Tamás Általános Iskola és a Szent László Katolikus Általános Iskola mellett gimnáziumunk is fellépett Pernecker Csilla tanárnő vezetésével.

Változatos műsorral készültünk az idei fellépésre is. Elsőként Liszt Ferenc Hajnalozó című művét énekeltük három szólamban, majd két spirituálé következett. Zongorán közreműködött Tóthné Zámbó Éva, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanára.

Ezután egy kevésbé ismert népdalokból álló Vasi népdalcsokrot adtunk elő, majd Ady Endre Imádság háború után című szép versének megzenésített változata következett. A szólót kórusunk egyik lelkes tagja, Dhellem Patrik 12.B osztályos diákja énekelte. Fuvolán Gál Karolina, gitáron pedig két 9.T osztályos fiú, Büki Bence és Baranyai Máté játszott. Végül pedig Hallod-e, te szelídecske… címmel egy népdalfeldolgozás zárta a Tinódi Gimnázium műsorát, gitáron kísért Grodvaltné Martos Veronika tanárnő.

Élmény volt újra együtt énekelni!

 

Videófelvétel

 

Fényképek (Mogyoróssy Csongor)