« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Madách bűvöletében

Az októberi tehetséggondozás órákon Simonné Keszei Anita tanárnővel jelentkeztünk a Madách 200 című versenyre, amelyet a 200 éve született író tiszteletére írtak ki.

Ennek első fordulójában online oldottunk meg Madách korával és életművével kapcsolatos feladatokat 3 fős csapatokban.

Legnagyobb meglepetésünkre és örömünkre három csapatunk is bejutott a középdöntőbe, melyet Budapesten rendeztek október 21–23. között.

Kilencen indultunk a Tanárnő kíséretével. Az első napon a szálloda elfoglalása után a Nemzeti Színházban Örkény István: Tóték című színművét tekintettük meg.

Másnap különbusz vitt minket a Nemzeti Múzeumba, ahol ingyenes belépőt kaptunk. A díszteremben, gyönyörű környezetben rendezték a versenyt, melynek kérdései alaposan próbára tettek minket. Szólt kérdés a szabadságharcról, Madách szerelmeiről, életéről, a Tragédia keletkezéséről és utóéletéről is.

A múzeumban elfogyasztott paprikás csirke után a Műegyetemhez buszoztunk, és bekapcsolódhattunk az október 23-i ünnepségsorozat eseményeibe. A napot a Honeybeast együttes zártkörű koncertje zárta a MOM parkban.

A harmadik nap délelőttjét ismét a Nemzeti Múzeumban tölthettük. Sajnos a döntőbe már nem jutottunk be, de így is élményekkel gazdagon és ajándékokkal megpakolva jöttünk haza.

Bár csak véletlenül találtuk rá erre a Madách tiszteletére szervezett versenyre, csábító a gondolat, hogy jövőre is benevezzünk!

1. csapat:

- Rácz Anna

- Gyurátz Virág

- Burka Réka

 

2. csapat:

- Vígh Levente

- Papp Csongor

- Lysewycz Richárd

 

3. csapat

- Rampfl Zétény

- Kövesdi Adrián

- Kapui Barnabás