« 2024. május »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
10.A

Osztályfőnök: Németh Andrea

Létszám: 33 fő

Ács Dávid, Babai-Mező Bence, Bánó Balázs Ármin, Barcza Abigél, Bolla Csongor, Cséve Patrik József, Csillag Benedek Sándor, Falka Fanni, Garray Boglárka, Huszár Martin, Kálmán Vivien, Mesterházy Péter, Mór Melissza Gabriella, Nagy Anna Gabriella, Németh Cintia Jázmin, Ódor Zsófia Mónika, Papp Réka, Petró Petróniusz Lázár, Sajtos Adél Janka, Sebestyén Dániel, Simon Anett, Simon Benedek, Soponyai Balázs, Söptei Máté Dezső, Szabó Mátyás, Szabó Réka, Szalai Márk, Takács Balázs, Takács Krisztián, Tóth Nikolász, Vadasi Boldizsár, Varga Márk, Wieder Nóra

Kitűnő: Cséve Patrik József, Mesterházy Péter

Jeles: Kálmán Vivien, Szabó Mátyás, Vadasi Boldizsár

Tantárgyi dicséretek:

Irodalom: Cséve Patrik József, Mesterházy Péter, Vadasi Boldizsár

Német nyelv: Cséve Patrik József, Mesterházy Péter, Szabó Mátyás, Vadasi Boldizsár

Matematika: Mesterházy Péter

Történelem: Cséve Patrik József, Mesterházy Péter, Vadasi Boldizsár

Biológia: Mesterházy Péter, Vadasi Boldizsár

Földrajz: Mesterházy Péter, Sebestyén Dániel, Soponyai Balázs, Söptei Máté Dezső, Takács Krisztián

Testnevelés: Szabó Mátyás

 

Osztálykirándulás

Az idei osztálykiránduláson a Balaton északi oldalának a nevezetességeihez látogattunk el. Május 29-én vasárnap reggel fél nyolckor buszra szálltunk, és első úticélunk, Tiihany felé vettük az irányt. Egy kis buszozás után megérkeztünk, és először az úgynevezett barátlakásokat néztük meg. Ezekben a mesterséges üregekben egykor remeték éltek.

Majd egy kisebb kerülővel felgyalogoltunk a Tihanyi Bencés Apátsághoz, amely sajnos éppen felújítás alatt állt. Itt volt némi szabadidőnk, így be tudtunk ülni egy kávézóba, ill. gy körbenéztünk az árusoknál.

Ezután Balatonfüredre buszoztunk, ahol az első dolgunk volt bemenni a Jókai Mór Emlékházba. A kísérőtanárok által kiosztott kvízkérdéseknek köszönhetően részletesebben megismerhettük az író életét.

Ismét szabadprogram következett. Most lehetőségünk volt megebédelni a Balaton-parton vagy sétálni egyet a gyönyörű városközpontban. Sajnálatos módon közben eleredt az eső, így nem tudtuk maximálisan kiélvezni a szabadidőnket.

Miután mind összegyűltünk a megbeszélt helyen, kisvonatra szálltunk és körbejártuk Balatonfüred látványosságait. Ezt követően elmentünk sétahajózni, a vízről is megcsodálhattuk Tihany és Füred látképét.

Az első nap után fáradtan érkeztünk meg a révfülöpi szállásunkra, ahol még kisétáltunk a mólóra, hogy onnan csodáljuk meg közösen a naplementét.

Másnap reggel, miután megreggeliztünk a közeli boltban vásárolt ételekből, felindultunk a Fülöp-hegyi kilátóhoz. Némi fárasztó gyaloglás után a hegyen már élvezhettük is az elénk táruló gyönyörű panorámát.

Ezután ellátogattunk Salföldre, a Majorba, ahol lovasszekérrel jutottunk el a pálos kolostor romjaihoz, mely az egyik legépebben fennmaradt kolostor a középkorból. Majd visszatértünk a majorságba, és kirándulásunk utolsó úticélja, Tapolca felé vettük az irányt. Itt szabadidőnk alatt a legtöbben megebédeltünk a Malom-tó környékén, majd hazaindultunk Sárvárra.

Kétnapos osztálykirándulásunk alatt temérdek érdekességet láthattunk, sok mindent megtapasztaltunk. Így nem csoda, hogy fáradtan, ám élményekkel gazdagon érkeztünk haza.

Babai-Mező Bence
10.A osztályos tanuló