« 2018. május »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
A+ A-
Művészeti pályázatunk a 20 legjobb között

Szabó Gréta és Orbán Liza 9.A osztályos tanulókA „Van művészi vénád?” egy nemzetközi pályázat. Négy országban szervezik meg és minden évben valamilyen témához kapcsolódóan kell a pályázó diákoknak gondolkodniuk és alkotniuk. A magyar győztes ebben az évben a prágai Nemzeti Galériában mutathatja be alkotását.

Hogy jobban megértsük, mi is a szervezők elvárása, decemberben részt vettünk Budapesten egy workshopon a Ludwig Múzeumban. A tájékoztatón minden, számunkra fontos információt megtudhattunk.

Március végéig elkészítettünk egy tervezetet, amelyet zsűri értékelt, és óriási örömünkre a 60 induló pályázatból bekerültünk a 20 legjobb közé. Sok munkával és rengeteg gondolkozással járt, hogy idáig eljuthassunk. Talán az idő volt a legnagyobb ellenségünk, minden esetre eddig minden nagyon jól halad.

Iskolánk most szerepel ezen a versenyen először, de csapatunknak sikerült jó pontszámmal helyet biztosítani a döntőben.

Pályázatunk az identitás témáját járja körül: rá kell jönnünk, kik is vagyunk valójában és ezt ábrázolni a legmegfelelőbb módon. A mi megoldásunk kartonból fog elkészülni. A tervek elkészítéséhez a 3D-s szkennelést is felhasználtuk, ami az iskola egy sajátos lehetősége. Jelenleg Tinódisok néven futunk.

Júniusban mutatjuk be Budapest ifjúsági galériájában művünket, ahol eldől, hogy utazunk-e Prágába…Eredményeinket megtekinthetitek az iskola oldalán.

Segítő, és egyben felkészítő tanárunk Grodvaltné Martos Veronika.

Tinódisok csapata:
Orbán Liza és Szabó Gréta