« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Tavaszi projekthét - Egészségnapok
Képek

2013. március 21-én, a meteorológiai tavasz első napján, dacolva az orkánerejű széllel, 30 diák és 3 tanár érkezett a szlovéniai Lendva és Radenci iskolájából. A SI-HU projekt újabb programjára, egy egészségnapra érkeztek hozzánk a vendégek.

Hevér Mihályné igazgatónő köszöntője után a vendégek iskolánk Dísztermében vettek részt egy állófogadáson. A svédasztalon egészséges ételek bőséges kínálata várta az éhes diákokat. Dobos Enikő és Dankovics Éva tanárnők „terülj asztalkámat” varázsoltak a tálakra. A vendégek és az őket kísérő 12.C osztályos diákjaink nagy kedvvel fogyasztották a különböző finomságokat.

Vendéglátós diákjainkkal már egész héten az előkészületekkel voltunk elfoglalva. Dankovics Éva tanárnővel egy igazán friss, egészséges és korszerű menü összeállításán dolgoztunk. Csíráztató készülékeink egész héten használatban voltak, készítettük a friss zöldségeket, salátákat, csírákat.

Ezután a Danubius Hotelben voltunk háznézésen, majd a szállodából az Arborétumba mentünk. Sajnos a tavasz még nem köszöntött be, ezért csak a ritkaságokat tekintettük meg. Innét a Nádasdy Múzeumba vezetett utunk. A diákok végigjárták a múzeum különböző termeit, nagy érdeklődést mutattak a huszárok, illetve a Nádasdyak kincsei iránt.

A program zárásaként egy közös mozgás következett. Gerard van Waarden bemutatót tartott a wai tang kung kínai mozgásból, ami a testet energiával tölti fel, a lelket pedig megnyugtatja. Jókedvű mozgás, nagy nevetések után a busznál ígéretet tettünk, hogy folytatjuk még a közös programot.