« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Félidőben a „Healthy Youth” projekt a Tinódiban

A Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében két éven át szervezünk különböző, egészséges életmóddal kapcsolatos programokat az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával. Eddig egy konferencia, két projekthét, három tanulmányút, három cseregyakorlat, egy mesterszakács bemutató, két életmód tábor, egy digitális írástudás tanfolyam és az intézmény felnőttképzési akkreditációja zajlott le radenci, lendvai, szentgotthárdi és sárvári diákok és tanárok együttműködésével.

Az eseményekről készült fotók, beszámolók megtekinthetők iskolánk honlapján (stg.sarvar.hu) a SI-HU pályázat menüpont alatt.

A pályázatban elnyert összeg 16 millió forint, melyből 5 millió forintot már felhasználtunk.

Megmutattuk a szlovén partnereknek Sárvár mellett Ják, Kőszeg, Keszthely nevezetességeit, számunkra is újdonságot jelentett Bolfán Csaba biotájháza Lukácsházán vagy a Pannon Egyetem Georgikon Tanüzemének cserszegtomaji szőlőtelepén a biokertészet. Somogyvámoson a Krisna-völgyben megismerkedtünk egy ősi kultúra értékeivel, a természetes életmóddal.

Lelki egészségnapokon a kamaszok mentális problémáinak kezeléséhez, figyelemfelkeltő, prevenciós előadások megtartásához szakemberek segítségét vettük igénybe.

2012. júniusában sportos, mozgásos egészségnapokat rendeztünk. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő uszodájában vidám vízi vetélkedőkben mérhették össze erőnlétüket, ügyességüket az iskola tanulóiból verbuválódott csapatok. A  strandröplabda pályán 22 csapat küzdött a bajnoki címért.

Az egészséges táplálkozás feltételeinek megismerését segítik a cseregyakorlatok. Ilyenkor a résztvevő diákok a helyi iskola tankonyháján főznek, modern konyhatechnológiai eljárások felhasználásával csak egészséges ételek készülhetnek. Szeptember első hetében mi voltunk a házigazdák, mindhárom partneriskola tanulói örömmel vitték haza a megtanult egészséges vasi ételek receptjeit. A diákok között barátságok szövődnek, szívesen ismerkednek a másik ország gasztronómiájával, kultúrájával.

Ebben a tanévben folytatjuk a megkezdett munkát, bízunk benne, hogy az egészséges életmódra törekvés és az egészségtudatos szemlélet erősödik iskolánkban.

Hevér Mihályné
igazgató