« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Cseregyakorlat - Radenci

Időpont: 2012. május 29 - június 4.

Helyszín: Radenci

Kísérő tanár: Penczné Péter Éva

Résztvevő diákok: Gombási Mónika, Sebestyén Tamás, Kondics Nikoletta, Fricz Barbara

A program célja, hogy a két ország diákjai kapcsolatot teremtsenek egymás között, megismerjék a másik ország gasztronómiáját, kultúráját, egészséges életmód és szemlélet erősödjön.

A cseregyakorlaton radenci, lendvai, szentgotthárdi és sárvári diákok vettek részt.

A diákok 16-19 év közöttiek voltak, mindegyikőjük szakmai ismeretekkel és előtanulmányokkal rendelkezett a vendéglátós szakterületen, illetve a szakács szakmában.

A szállás az iskola kollégiumában volt. A szállás elfoglalása után egy filmvetítés következett, amelyben bemutatták a város nevezetességeit és környékét, illetve az iskolát.

A reggelit és a vacsorát a kollégiumban kapták a diákok, de az ebédet maguknak kellett megfőzni a szlovén diákok segítségével. Ez a hét az egészséges táplálkozásról szólt, ezért csak egészséges ételeket készültek. 4 csapatba voltak beosztvaa diákok, amelyeket vegyesen állítottak össze, így lehetőség nyílt összebarátkozni a többi iskola diákjaival. Csütörtök este került sor egy búcsúest lebonyolítására, amire az ételt szintén a diákokkészítették el, illetve az iskolában grilleztek szem előtt tartva az egészséges készítési módokat és a helyi alapanyagokat.

Egész héten egészséges ételsorokkal találkoztak a diákok ebéd és vacsora keretében.

Alkalom nyílott különlegesebb ételek, ízek, alapanyagok megkóstolására, amelyek a mai világban háttérbe szorultak. Diákjaink értékes tapasztalatokkal gazdagodtak, tudásuk, szakmai ismereteik bővülésével tértek haza.

A közös munka során a diákok hatékonyan együttműködtek, barátságok szövődtek.