« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Egészségnapok

Iskolánk tanulói a SI-HU projekt keretében a tanév utolsó napjaiban az egészségük érdekében megrendezett eseményeken vehettek részt.

Az 1. nap programjai két helyszínen zajlottak. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő uszodájában 100 méteres gyorsúszásban és vidám vízi vetélkedőkben mérhették össze erőnlétüket, ügyességüket az iskola tanulóiból verbuválódott csapatok. A gimnázium tornacsarnokában streetball bajnokság zajlott.

A 2. nap helyszíne a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő strandröplabda pályája volt, ahova 22 strandröplabda csapat nevezett be, és versengett a bajnoki címért.

A 3. napon minden osztály az osztályfőnökök segítségével a saját osztályközösségében szervezett egészséges életmóddal összefüggő programot.

A 9. évfolyam a szabadba, a Rába folyó felé vette az irányt. A Csónakázó-tó partján  labdáztak, pingpongoztak. A Vadkert mellett, a Rába töltésén átjutva a vízpart árnyas, fákkal sűrűn borított részén, egy tisztásán vertek tanyát.

A 10. évfolyam tanulói is a város zöldövezetét keresték fel. A Várparkban már előkerült a labda, a Csónakázótónál pedig a kosárlabda és néhány ütő is. Ellátogattak a Vadkert lovardájába, ahol először Németh Gyula vezető tájékoztatta az érdeklődőket a sárvári ménes történetéről, majd az istállók megtekintése következett. A lovardavezető felajánlásának köszönhetően egy türelmes ló hátán ülve valamennyi arra vállalkozó megkezdhette ismerkedését a lovaglással. A fiúk a lovarda melletti focipályát is birtokba vették.

A 11.B osztály kerékpártúrára indult Ikervárra. A 8 km-es út megtétele után a focipályánál telepedtek le, ahol fociztak, tollasoztak, beszélgettek, cseresznyéztek és napoztak. Miután erőt gyűjtöttek, másik útvonalon, a sótonyi dombok felé tekertek haza. Az A osztály diákjai is Ikerváron, bográcsozással töltötték a napot. Volt főzőverseny, mely döntetlennel zárult, hiszen nagyon finom pincepörköltet főzött mindkét csapat. Jókat beszélgettek, tollasoztak és volt asztalitenisz-verseny is. A C osztály félórás gyaloglás után megérkezett a Vadkertbe. A bátrabbakat  lovasoktató várta és megismertette a lovaglás alapjaival. A többiek ezalatt tüzet raktak és készült az egészséges tízórai. A lányok otthon készítettek paradicsomsalátát. Az izzó parázsnál megsütötték a virslit, krumplit, zöldségeket. Desszertként frissen szedett cseresznyét ettek. A 11.D osztály is Sárvár zöld szívét jelentő kirándulóhelyén, a Csónakázó-tó partján kezdte a sétát, majd kirándulásukat összekötötték a Spirit Hotel megtekintésével.

Minden közösség jó hangulatban, friss levegőn fejezte be a tanévet.

Egészségtudatos napok
2012.06.13-14.